Aizvien lielākas iespējas tikt apzagtam internetā (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: synaxonag, CC BY-NC-SA 2.0

Latvijas interneta lietotāji arvien biežāk internetā rīkojas ar naudu. Visizplatītākā regulārā darbība internetā Latvijas iedzīvotāju vidū ir internetbankas izmantošana, bet par visnepatīkamākajiem draudiem tīmeklī nosaukti finanšu zaudējumi, liecina «Kaspersky Lab» veiktais pētījums. 

«Mūsu aplēses liecina, ka šajā un pagājušajā gadā vairāk nekā miljonam lietotāju visā pasaulē ir uzbrukuši plaši izplatītie banku Trojas zirgi «Zeus» un «SpyEye». Vēl vairāk nekā 2,6 miljoni šajā periodā ir kļuvuši par izspiešanas programmu mērķiem. Turklāt aptuveni 20% visu pikšķerēšanas uzbrukumu internetā ir tieši vērsti uz lietotāja naudas zādzību,» stāsta «Kaspersky Lab» vadošais antivīrusu eksperts Sergejs Golovanovs.

«Tomēr visu šo draudu klātbūtne nekādi nenozīmē, ka internets ir kļuvis līdzīgs viduslaiku jūrasceļam, kur neuzmanīgam ceļotājam ir liela iespēja piedzīvot pirātu uzbrukumu. Nekā tamlīdzīga! Vienkārši tāpat kā īstajā dzīvē, arī tīmeklī ir jābūt piesardzīgam un jāizmanto speciālās aizsardzības tehnoloģijas, kas novērš iespēju ļaundariem pārtvert finanšu datus,» turpina Golovanovs.

«Kaspersky Lab» piedāvā vairākas tehnoloģijas, kas palīdzēs droši veikt pirkumus un pārvaldīt bankas kontu internetā. Operētājsistēmām «Windows», «Android» un «Mac» paredzētais pretpikšķerēšanas modulis novērsīs finanšu informācijas nonākšanu noziedznieku rokās, kad viņi izmanto savus pieokšķerēšanas rīkus.

Savukārt tehnoloģija «Droša klaviatūra» ļaus finanšu datu ievadīšanai izmantot virtuālo tastatūru, bet «Windows» paredzētā tehnoloģija «Droši maksājumi» sniegs vispusīgu aizsardzību, izmantojot tiešsaistes bankas un maksājumu sistēmas, kā arī veicot pirkumus internetā. Tas ir vienīgais kompleksais risinājums, kas vienlaikus aizsargā vairākas platformas.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu