Apledojums daudzviet apgrūtina braukšanu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ricelife, CC BY-ND 2.0

Otrdienas rītā braukšanas apstākļus uz valsts galvenajiem autoceļiem daudzviet apgrūtina apledojuma veidošanās, informē  Latvijas Valsts ceļi. Brauktuves tiek tīrītas un kaisītas ar pretslīdes materiāliem.

Rīgas apkārtnē, Jelgavas, Daugavpils un Ainažu virzienos apledojuma veidošanās uz autoceļiem apgrūtina braukšanu visa maršruta garumā. Vietām ceļi sniegoti.

Ventspils virzienā autoceļš apledojis un vietām sniegots posmā Priedaine - Usma; Liepājas virzienā vietām nedaudz snieg un apledojums uz brauktuvēm veidojas posmā Rīga – Kalnciems; Bauskas virzienā nedaudz snieg un apledojums uz brauktuvēm veidojas posmā Rīga – Iecava; Valmieras virzienā nedaudz snieg un autoceļš vietām apledojis posmā Murjāņi – Stalbe; Siguldas virzienā nedaudz snieg un autoceļš apledo posmā Rīga – Cēsu pagrieziens.

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus visā Latvijā, izņemot Ludzas, Kuldīgas, Liepājas, Saldus, Alūksnes, Cēsu, Valmieras un Valkas apkaimes. Brauktuves slidenajos ceļa posmos apstrādā ar pretslīdes materiāliem.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, autovadītāji tiek aicināti izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri. Tāpat jāatceras, ka ziemas uzturēšanas līmenis dažādas nozīmes autoceļiem ir atšķirīgs.

Valsts autoceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 147 VAS «Latvijas autoceļu uzturētājs» (LAU) ziemas dienesta tehnikas vienības, informē LAU pārstāve Sigita Vasiļjeva. Brauktuves tiek apstrādātas gan ar pretapledojuma materiālu, gan attīrītas no sniega.

Valsts Centrālajā reģionā strādā 59 ziemas dienesta automašīnas, no tām 28 Rīgas rajonā. Vidzemes reģionā 23 ziemas dienesta tehnikas vienības, Latgales reģionā – 42. Kurzemes reģionā šorīt valsts autoceļu uzturēšanā ir iesaistītas 23 ziemas dienesta tehnikas vienības.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu