Ar deju izrādi atklās kultūras vasarnīcas «Esplanāde 2014» trešo sezonu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Otrdien, 29.aprīlī, plkst.19 ar beļģu un franču horeogrāfu deju izrādi «Bal Moderne» atklās Eiropas kultūras galvaspilsētas kultūras vasarnīcas «Esplanāde 2014» trešo sezonu, aģentūru LETA informēja nodibinājuma «Rīga 2014» sabiedrisko attiecību programmas vadītājs Mārtiņš Drēģeris.

Kultūras vasarnīca rīdziniekiem, kā arī ikvienam Rīgas viesim no tuvākas un tālākas apkārtnes kalpos kā atpūtas zona, kur iesaistīties «Rīga 2014» notikumos. Visas vasaras garumā tā strādās katru dienu, jau pirmajā darbības nedēļā aicinot gan uz Tvīda braucienu, gan ielu vingrošanas paraugdemonstrējumiem un filmu vakaru. Ceturtdien, 1.maijā, kultūras vasarnīcā tiks svinēti 10 gadi Latvijas iestājai Eiropas Savienībā.

Kultūras vasarnīcas programmā katrai nedēļai būs sava tēma. Pirmā kultūras vasarnīcas nedēļas tēma būs «Kustība», iemiesojot gan pārcelšanos uz vasarnīcu, gan veselīgas un atraktīvas nodarbes. Savukārt otrās nedēļas tēma būs «Vēsture».

Esplanādē darbosies «Rīga 2014» informācijas stends, kafejnīca, suvenīru tirdzniecības vieta, apzaļumota terase, kā arī «Rīga 2014» partnera «Lattelecom» nodrošinātais bezmaksas wi-fi internets.

Katru vakaru kultūras vasarnīcā norisināsies muzikālas sarunas «Tu un tagad Esplanādē!» ar vakara personību. Sarunas būs par dažādām tēmām un aktualitātēm caur kultūras prizmu. Muzikālo formātu šajā ciklā izvēlēsies vakara personība, pastāstot plašāk par savu izvēli.

Trešdienas Esplanādes programmā būs DJ vakari. Pārstāvot dažādus mūzikas stilus, katru trešdienu par muzikālo noformējumu Esplanādē rūpēsies kāds Latvijā zināms cilvēks. Sestdienas būs kino naktis. Sadarbībā ar «Lattelecom» sestdienu vakaros brīvdabas kino seansos būs iespējams skatīties Eiropas labāko filmu izlasi. Svētdienas savukārt būs ģimeņu dienas, kurās notiks radošas, izklaidējošas un izglītojošas aktivitātes bērniem un viņu vecākiem. Vairākas svētdienas sezonā tiks organizēta arī ERGO bērnu drošības skoliņa, kas bērniem rotaļu formā palīdzēs apgūt droša gājēja prasmes, mācīs ceļazīmju un satiksmes pamatprincipus.

«Esplanāde 2014» piedāvās īpašas programmas šīs vasaras lielākajās kultūras norisēs, tostarp Pasaules koru olimpiādes laikā no 9.jūlija līdz 19. jūlijam, starptautiskajā ielu mākslas un pasaules mūzikas festivālā «RE RE Rīga» no 9.augusta līdz 11. augustam. Kultūras vasarnīcas norisēs aicināti iesaistīties arī brīvprātīgie.

«Esplanāde 2014» strādās no 29. aprīļa vakara līdz 5.oktobrim katru dienu no plkst.12. Visi pasākumi kultūras vasarnīcā būs bez maksas.

Atklāšanā piedalīsies Eiropas kultūras galvaspilsētas gada projektu vadītāji, partneri un atbalstītāji, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle. Par sadarbības uzsākšanu ar «Rīga 2014» paziņos Latvijā iecienītākā saldējuma «Ekselence» ražotāja AS «Rīgas piena kombināts» valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs un AS «Laima» valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis.

«Esplanāde 2014» atklāšanā piedalīsies Eiropas kultūras galvaspilsētas gada projektu vadītāji, partneri un atbalstītāji, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un nodibinājuma «Rīga 2014» vadītāja Diāna Čivle.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu