Ārmstrongs atklāj savus dopinga piegādātajus (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Bijušais amerikāņu riteņbraucējs Lenss Ārmstrongs atklājis, ka bijušais «Astana» komandas ģenerālmenedžeris Juhans Brunels bijis iesaistīts tajā, ka sportists lietojis dopingu. 

Kā vēsta «usatoday.com», liecības Ārmstrongs esot sniedzis jau novembrī, taču tikai tagad tās publiskotas šo liecību detaļas.

Uz jautājumu, kurš piegādājis viņam aizliegtos preparātus, amerikāņu riteņbraucējs atbildējis, nosaucot savu treneri Pepi Martī, kā arī ārstus Pedro Selaiju, Luisu Garsiju del Moralu un Mikeli Ferrāri.

Tāpat viņš atklājis, ka sacensībās viņam dopingu palīdzēja ienest masiere Emma O'Railija, mehāniķis Žiljēns Devrīzs un Filips Mairē.

Tikmēr komandas ģenerālmenedžeris Brunels esot zinājis par aizliegtajiem preparātiem un piesedzis sportistu.

Ārmstrongs atzina, ka lietojis dopingu jau 1995. gada «Tour de France», taču kārtējo reizi noliedza, ka būtu lietojis aizliegtās vielas pēc atgriešanās sportā - 2009. un 2010. gada «Tour de France» laikā.

Atgādinām, ka Ārmstrongs par dopinga lietošanu zaudēja visus septiņus izcīnītos «Tour de France» čempiona titulus.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu