Atkārtoti iznākusi leģendārā 1989. gada marta «Zīlīte»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No 1989. g."Zīlītes"

Pēc 20 gadu pārtraukuma atkārtotā izdevumā atkal iznākusi leģendārā 1989. gada marta «Zīlīte» ar komiksu «Mums būs bēbis!», kas tolaik Padomju Latvijas presē pirmoreiz ļoti atklāti stāstīja par bērnu ieņemšanu un dzimšanu, par sieviešu un vīriešu bioloģiskajām atšķirībām — tātad būtībā sāka dzimumaudzināšanu, portālu «Apollo» informēja Madara Rožkalne, SIA «Zaļais circenis» izpilddirektore.

Kāpēc «Zīlīte» un tās izdevējs apgāds «Zaļais circenis» pēc ilgām pārdomām tomēr izlēma mūsdienu lasītājiem atkārtoti izdot šo žurnālu?

  •  Kā apliecinājumu tam, ka «Zīlīte» turpina savu gaitu jau 51 gadu pēc kārtas.
  • Toreiz publicētais komikss «Mums būs bēbis!» ir ne tikai «Zīlītes», bet arī Latvijas atmodas sastāvdaļa.
  • Kaut arī komikss veidots pirms 20 gadiem, tas var palīdzēt arī mūsdienu bērniem saprast dažas būtiski eksistenciālas lietas.
  • Ar šo publikāciju «Zīlīte» veic gandrīz vai socioloģisku pētījumu. Tālajā 1989. gadā daudzas mammas un tēti, bet īpaši vecmāmiņas, šo žurnālu no bērniem un mazbērniem slēpa aizslēdzamās atvilktnēs, uz skapjaugšas, bēniņos u. c. Nu iespējams pārliecināties, cik lielā mērā mūsdienu sabiedrība un ģimene ir mainījusies.
  • Tāpat var pārliecināties, ka «Zīlīte» tagad ir pavisam cita — žurnāls jau devīto gadu iznāk kā tematisks izdevums bērniem par dabu, kurā lasāmi dzīvnieku un kukaiņu stāsti, raksti par Latvijas augiem, jaunumi no Rīgas Zooloģiskā dārza, visdažādākie lasītāju jautājumi un dabas pētnieku atbildes uz tiem, kā arī latviešu rakstnieku jaunākie stāsti, dzejoļi un pasakas.

www.ziliteunezis.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu