Atsevišķas eirozonas bankas var nākties slēgt (96)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Reuters/Scanpix

Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektore Kristīne Lagarda trešdien aicināja Eiropas varasiestādes pastiprināt banku sistēmas reformas, tostarp slēgt atsevišķas bankas, ja nepieciešams.

Parādsaistību krīzes nomocītā eirozona jau sasniegusi būtiskus panākumus, tostarp izveidojot bloka dalībvalstu glābšanas fondu - Eiropas Stabilitātes mehānismu (ESM) -, taču vēl nepieciešams daudz paveikt, norādīja Lagarda.

Viņa sacīja, ka nepietiekams darbs, lai atjaunotu komercbanku stabilitāti, ir liedzis monetārajai politikai iespēju sasniegt vēlamo rezultātu pieejamu kredītu nodrošināšanā.

«Tāpēc kā prioritātei vajadzētu būt pasākumu īstenošanas turpināšanai, lai stabilizētu banku sistēmu, rekapitalizējot, restrukturizējot vai, ja nepieciešams, slēdzot bankas,» uzsvēra Lagarda.

Kipra pagājušajā nedēļā vienojās par finanšu sektora restrukturizāciju, kas paredz likvidēt valsts otru lielāko banku «Laiki Bank», lai saņemtu starptautisko aizdevumu.

Lagarda uzskata, ka liels skaits banku eirozonas perifērajās valstīs ir nepietiekami kapitalizētas un tās noslogotas ar pārāk lielu tā dēvēto slikto kredītu apjomu.

Viņa arī prognozēja, ka pasaules ekonomikas izaugsme šogad nebūs ievērojami augstāka salīdzinājumā ar pagājušo gadu.

«Svarīgākais ir tas, ka mums nepieciešama globāla finanšu sistēma, kas atbalsta stabilitāti un izaugsmi,» sacīja Lagarda.

Komentāri (96)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu