Automašīnu ražošana Čehijā pusgadā sasniegusi rekordaugstu līmeni

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Čehijā šā gada pirmajos sešos mēnešos saražotas 662 529 automašīnas, kas ir par 4,79% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, teikts pirmdien publiskotajā Čehijas Autoražotāju asociācijas paziņojumā. Tādējādi automobiļu ražošana Čehijā pusgadā sasniegusi rekordaugstu līmeni.

«Neskatoties uz salīdzinoši lēnāku ražošanas pieauguma tempu nekā pirms gada, šis joprojām ir visu laiku lielākais pusgadā saražotais apjoms,» norāda asociācijas prezidents Martins Jāns. «Svarīgākais ir tas, ka mūsu ražošana nesamazinās, kā tas notiek daudzās citās valstīs.»

Automašīnas Čehijā ražo trīs uzņēmumi - Vācijas autobūves koncernā «Volkswagen» ietilpstošais Čehijas automašīnu ražotājs «Škoda Auto», Dienvidkorejas uzņēmums «Hyundai», kā arī Japānas autobūves kompānijas «Toyota Motor» un Francijas autobūves koncerna «PSA Peugeot Citroen» kopuzņēmums «TPCA Czech».

«Škoda» ražošanas apjoms pirmajā pusgadā palielinājies par gandrīz 6% - līdz 376 524 vienībām. Savukārt «Hyundai» saražojusi 163 530 automašīnas, kas ir par 36% vairāk nekā pirms gada. Tikmēr «TPCA Czech» ražošanas apjoms šajā periodā sarucis par vairāk nekā 20% un veidojis 122 474 automobiļus.

Tajā pat laikā kravas automašīnu ražošana gada pirmajos sešos mēnešos palielinājusies par 15%, autobusu ražošana - par 0,5%, bet motociklu ražošana - par gandrīz 120%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu