Baklažānu sacīvī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Nepieciešams:
3 baklažāni
2 sīpoli
pusgalviņa ķiploka
1 glāze valriekstu
puse no čilī pipara
1,5 glāzes dārzeņu buljona
2 olas
1 ēdamkarote miltu
1 ēdamkarote etiķa
5 ēdamkarotes augu eļļas
0,5 tējkarotes kanēļa
sāls
pipari
2 ēdamkarotes koriandra zaļumu

Pagatavošana:

Ripiņās sagrieztus baklažānus apber ar sāli, atstāj uz 10 minūtēm.
Smalki sagrieztus sīpolus apcep 1 ēdamkarotē eļļā, tad sīpolus aplej ar buljonu un sautē 8 minūtes.

Ķiplokiem izņem vidiņus, piparam sēklas, pieliek riekstus, kanēli. Visu sablenderē viendabīgā masā.

Baklažānus nospiež un no abām pusēm apcep augu eļļā, līdz izveidojas brūna garoziņa, tad baklažānus liek uz papīra salvetēm, lai nosusinās liekā eļļa.

Riekstu masu ielej dziļā pannā, pieliek miltus, etiķi, olas, sāli, piparus, samaisa. Pielej atlikušo buljonu, samaisa. Pannu liek uz mazas uguns, karsē, pieliek apceptos sīpolus. Kad masa uzvārās, noņem no uguns.

Baklažānus aplej ar karsto mērci, pārkaisa ar sasmalcinātu koriandru, uzliek vāku un stundu ļauj atdzist. Tad liek ledusskapī vismaz uz stundu. Pasniedz aukstu. Lai labi garšo!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu