Banku sektorā Latvijā gaidāms interesants periods (41)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ieva Čīka/LETA

Latvijā skaita ziņā banku ir pietiekami un šādā mazā valstī ievērojami vairāk nemaz nevajag, šādu viedokli intervijā žurnālam «Kapitāls» pauž bankas «Citadele» valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis.

Viņaprāt, ir gaidāms interesants periods, jo ir plāni centralizēt eirozonas banku uzraudzību. Ja šādu plānu apstiprinās visas valdības un to izdosies īstenot, tad strauja banku skaita pieauguma Latvijā nebūs, domā Beļavskis, skaidrojot, ka centralizācijas gadījumā banku akcionāru sastāvu, jaunos dalībniekus līdz pat menedžmentam apstiprinās Eiropas Centrālā banka.

«Ja tā notiks, tad ienākšanas slieksnis būs stipri augstāks, sevišķi investoriem no Austrumiem. Tuvākie 18 mēneši varētu būt pēdējais brīdis, kad vēl var iegādāties finanšu aktīvu Latvijā, lai tad iesoļotu eirozonā. Pēc tam izveidot savu banku Latvijā būs jau daudz sarežģītāk, kaut vai izmaksu un valodas barjeras dēļ,» pauž «Citadeles» valdes priekšsēdētājs.

Šā gada otrajā ceturksnī Latvijā darbojas 29 bankas, tai skaitā 20 bankas un deviņas ārvalstu banku filiāles, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas sniegtā informācija.

«Citadele» ir Latvijas vietējā banka, kas piedāvā banku, finanšu un kapitāla pārvaldības pakalpojumus. «Citadeles» grupa ir pārstāvēta gan vietējā Latvijas tirgū, gan desmit citās valstīs. Banka «Citadele» ir vienīgais «American Express» sadarbības partneris Latvijā un Lietuvā, kam ir tiesības emitēt «American Express» kredītkartes.

75% mīnus vienas bankas «Citadele» akcijas īpašniece ir Privatizācijas aģentūra, bet 25% un viena akcija pieder Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankai.

Komentāri (41)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu