Britu premjers: Nevainosim austrumeiropiešus (96)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Nevajadzētu vainot imigrantus no Austrumeiropas, kas vēlas strādāt Lielbritānijas rūpnīcās, ja paši britu jaunieši nav gatavi darīt šo darbu, - šādu pārliecību pirmdien paudis Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons.

Viņš uzsvēris, ka par imigrācijas samazināšanu jāgādā izglītības sistēmai, ja briti vēlas aizpildīt to nišu, ko šobrīd aizņem viesstrādnieki, vēsta «Guardian».

Premjers atgādinājis, ka Lielbritānijā ir fabrikas, kur puse strādājošo ir iebraucēji no Polijas, Lietuvas vai Latvijas, kuri grib strādāt un ir labi kvalificēti.

«Viņus nevar vainot - viņi grib strādāt, viņi redz, ka darbs ir, viņi ierodas un strādā,» Kemerons sacījis, apmeklējot autoražotni Oksfordā. «Taču mums pašiem kā valstij ir jāpasaka - nē, sakārtosim savu izglītības sistēmu tā, lai mēs savās skolās un koledžās sagatavotu jauniešus, kuri pilnībā spēj darīt šos darbus.»

Pēc viņa teiktā, Lielbritānijai būtu jāspēj risināt izglītības, sociālo reformu un imigrācijas problēmas kompleksi, lai panāktu, ka ekonomika vairo labklājību, tomēr pastāv risks, ka jaunieši, kuriem trūkst pienācīgas kvalifikācijas, šai procesā tiks atstāti novārtā. «To es nevēlētos,» piebildis valdības vadītājs.

Komentāri (96)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu