Čepānis slavē dzīvi Baltkrievijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Bijušais politiķis, pašreizējais Latvijas un Baltkrievijas ekonomisko sakaru veicināšanas biedrības priekšsēdētājs Alfrēds Čepānis ļoti labus vārdus velta Baltkrievijai un Valsts prezidentam Aleksandram Lukašenko.

Čepānis sarunā ar «Latvijas Avīzi» atzinis, ka ekonomiskās sankcijas pret Baltkrieviju Latvijai neko nedos, bet Lukašenko režīmam velta labus vārdus, minot konkrētus piemērus.

«Ziniet, 2005. gadā tapa kārtējais prezidenta dekrēts – par Baltkrievijas valsts infrastruktūras atjaunošanu. Tika novadīts saraksts visos sešos apgabalos, kurās pilsētās un ciemos iztaisīs bērnudārzu, skolu, slimnīcu, veikalu, asfaltu, dzelzceļu, autoostu un šo vai to. Septiņos gados – un Lukašenko personīgi to kontrolē. Esmu tādos ciemos bijis – kā konfektes. Jaunās ģimenes saņem valsts kredītu uz 40 gadiem par 3% gadā mājas būvniecībai. Ja viņiem rodas trīs bērni, pusi kredīta dzēš. Ja četri bērni, tad 75% tiek dzēsts. Ja pieci bērni, valsts visu izbūvē,» avīzei sacīja Čepānis.

«Izbrauciet vienreiz cauri Baltkrievijai un redzēsiet, kā tur aug mājas. Ne tikai Minskā, bet arī laukos. 2010. gada prezidenta vēlēšanās biju starptautiskais novērotājs Minskas apgabala Nesvižas rajonā. Pats turp pieteicos, jo tā ir Radzivilu dzimtene. Uz ielas parunāju ar garāmgājējiem – vai ies vēlēt, par ko balsos? Kā – par ko? Protams, par Batjku. Kāpēc? Vai tad neredzat, ko viņš mums te visu uzcēlis? Viss, nav jautājumu. Lukašenko nav jāvilto vēlēšanu rezultāti. Par viņu tāpat nobalsos. Jā, pagājušajā gadā cēlās inflācija, devalvēja rubeli. Taču pensionāriem trīs reizes paaugstināja pensiju – indeksēja. Dzīves līmenis nesamazinājās,» – tā bijušais politiķis.

Avīze arī uzzinājusi, ka Čepānis saņēmis Baltkrievijas Goda ordeni par Latvijas–Baltkrievijas ekonomisko sakaru stiprināšanu. Dekrētu par ordeņa piešķiršanu parakstījis pats Lukašenko.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu