«Dzelzs vīra 3» producēšanā piedalīsies ķīniešu filmu kompānija

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Filmas «Iron Man 3» («Dzelzs vīrs 3») producēšanā piedalīsies ķīniešu filmu kompānija, turklāt to daļēji uzņems Ķīnā, pirmdien paziņoja izklaides industrijas konglomerāts «Walt Disney Co».

Franšīzes trešās daļas filmēšanu sāks maijā ASV. Tās aktieru sastāvā ir galvenās lomas atveidotājs Roberts Daunijs jaunākais, kā arī amerikāņu aktieri Gvineta Paltrova un Dons Čīdls.

Gaidāmās filmas producēšanā piedalīsies ķīniešu filmu kompānija «DMG Entertainment», pirmdien paziņoja konglomerāts «Walt Disney», tā filiāle «Marvel» un ķīniešu filmu studija, kuras ieguldījuma apjoms vēl netiek atklāts.

Kompānijas atklāja, ka vairākas «Iron Man 3» daļas šovasar tiks filmētas Ķīnā.
«Piešķirot filmai vietēju nokrāsu un strādājot ar vietējo sadarbības partneri, mēs veicināsim tās pievilcību un nozīmīgumu Ķīnas strauji augošajā filmu tirgū,» teikts «Marvel Studios» pārstāvja Roba Stefensa paziņojumā.

«DMG Entertainment» vadītājs Dens Mincs piebilda, ka triju kompāniju sadarbība iezīmē «pagrieziena punktu» globālajā izklaides industrijā.

«Šī ir pirmā vairāku miljardu dolāru vērtā franšīze, kas tiks veidota, Holivudai sadarbojoties ar Ķīnu,» viņš teica.

Ķīna ir valsts ar visstraujāk augošajiem filmu kases ieņēmumiem pasaulē, tāpēc pēdējo gadu laikā tā kļuvusi par Holivudas filmu kompāniju mērķi.
Pagājušogad Ķīnas kinoteātru ieņēmumi bija aptuveni 13 miljardi juaņu (1,11 miljardi latu). Tas ir par 30 procentiem vairāk nekā 2010.gadā, vēsta Ķīnas oficiālā ziņu aģentūra «Siņhua».

Tomēr ārzemju filmu studijas un izplatītājus ierobežo valdības noteiktais ierobežojums - katru gadu Ķīnā ļauts izrādīt tikai 20 ārzemju filmas.
Par spīti stingrajam ierobežojumam, Holivudas grāvēji ir ļoti populāri Ķīnas iedzīvotāju vidū. Pagājušogad ārvalstu filmas nopelnīja tikai nedaudz mazāk par pusi no kopējiem kases ieņēmumiem, paziņoja Valsts radio, filmu un televīzijas pārvalde.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu