<i>Eccles cakes</i>

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Eccles cakes ir cepumi, kurus Anglijā pasniedz pie tējas. Tos pirms vairāk nekā 200 gadiem pagatavoja Eklases ciematā, un kāds uzņēmīgs cilvēks kūciņas sāka cept pārdošanai. Tagad tās zināmas visā pasaulē kā Eccles cakes. Kūciņu pildījumam oriģināli izmanto korintes, bet daudzviet tās aizstāj ar rozīnēm.

Nepieciešams:

500 g kārtainās mīklas
150 g brūnā cukura
150 g korinšu (tās var aizstāt ar rozīnēm)
1 tējkarote kanēļa
75 g sviesta
1 apelsīns
piens
cukurs

Pagatavošana:

Sviestu izkausē, sajauc ar brūno cukuru un korintēm, pieliek kanēli un rīvētu apelsīna mizu, samaisa, lai veidojas viendabīga masa.

No mīklas izspiež apļus - ap 7 cm diametrā. Apļa vidū liek tējkaroti pildījuma, malas apsmērē ar pienu, tad saspiež kopā kā sainīti. Kūciņas liek uz ietaukotas plāts ar savienojumu uz leju, nedaudz saplacina un izveido apaļu formu, pārziež ar pienu, vidū iedur ar dakšiņu, lai mīklā veidotos caurumiņi, pārkaisa ar cukuru.

Cep 200 grādos 15 minūtes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu