Fetels uzvar arī ASV un sasniedz F1 rekordu (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pirmās formulas pasaules čempionāta ASV «Grand Prix» izcīņā svētdienas vakarā uzvaru svinēja «Red Bull» vācu pilots Sebastjans Fetels.

Šosezon uzvaru kopvērtējumā jau nodrošinājušais Fetels uzvarēja jau astotajā posmā pēc kārtas, tādējādi sasniedzot jaunu F1 rekordu pēc kārtas gūto uzvaru skaita ziņā. Kopumā šī viņam bija 12. uzvara šajā sezonā, bet šajā rādītājā rekords pieder Mihaelam Šūmaheram, kurš vienā sezonā uzvarēja 13 posmos.

Otro vietu ASV Lielās balvas izcīņā ieguva «Lotus» franču pilots Romēns Grožāns, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa «Red Bull» austrāliešu pilots Marks Vēbers.

Ceturto vietu ieguva Lūiss Hemiltons («Mercedes»), piektais bija Fernando Alonso («Ferrari»), bet sestais - Niko Hilkenbergs («Sauber»). Tāpat punktus aizvadītajā sacīkstē izcīnīja Serhio Peress («McLaren»), Valteri Botass («Williams»), Niko Rosbergs («Mercedes») un Džensons Batons («McLaren»).

Pasaules čempionāta kopvērtējumā konkurentiem neaizsniedzams ar 372 punktiem ir par četrkārtējo pasaules čempionu kronētais Fetels, otrajā vietā ar 227 punktiem ir Alonso, 187 punkti ir Hemiltonam, 181 punkts - Vēberam, bet 161 - Rosbergam.

Sezonas pēdējais posms - Brazīlijas Lielās balvas izcīņa - risināsies nākamajā nedēļas nogalē Interlagosas trasē Sanpaulu.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu