Gulbis ATP vienspēļu rangā joprojām ārpus pirmā simtnieka

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pirmdien publicētajā ATP vienspēļu rangu tabulā saglabāja 101.vietu ar 640 izcīnītiem punktiem.

LETA jau ziņoja, ka pirmdien Gulbis pirmo reizi kopš 2007.gada februāra izkrita no ATP vienspēļu ranga pirmā simtnieka, nedēļas laikā zaudējot 39 pozīcijas. Patlaban Gulbja rēķinā ir 640 vienspēļu reitinga punkti.

Pirms divām nedēļām latvietis piedalījās Losandželosas «ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, otrajā kārtā piekāpjoties Maratam Safinam. Šajā turnīrā pagāja tieši gads, kopš Gulbis kādā turnīrā pēdējo reizi tika tālāk par otro kārtu, turklāt pagājušajā nedēļā Latvijas tenisists zaudēja 250 punktus, ko ieguva par pagājušā gada Sinsinati «Masters series» turnīra ceturtdaļfināla sasniegšanu.

Rezultātā, lai iekļūtu Monreālas «1000 Series» (iepriekš «Masters» sērijas) turnīra vienspēļu pamatsacensībās, Gulbim aizvadītajā nedēļā pirmo reizi pēc gandrīz divu gadu pārtraukuma bija jāpiedalās kvalifikācijā, kuru viņam svētdien neizdevās pārvarēt, jo izšķirošās, otrās kārtas mačā latvietis ar 6-7 (4:7), 5-7 zaudēja Kolumbijas sportistam Alehandro Faljam. Par kvalifikācijas pirmās kārtas pārvarēšanu Gulbis nopelnīja 14 punktus ATP vienspēļu rangā.

No pārējiem Latvijas tenisistiem ATP vienspēļu rangā Andis Juška atguvis sešas pozīcijas un atrodas 270.vietā, Deniss Pavlovs zaudējis vēl septiņas pozīcijas un patlaban ieņem 297.pozīciju, Kārlis Lejnieks atguvis 12 pozīcijas, ieņemot 557.pozīciju, bet Adrians Žguns pakāpies par astoņām vietām un šobrīd atrodas 569.vietā. Savukārt Oskars Vaskis ar vienu izcīnītu punktu atrodas 1714.pozīcijā.

Ranga augšgalā būtiskas izmaiņas nav notikušas. Jau ziņots, ka pēc Vimbldonas tenisa turnīra pirmajā vietā atgriezās šveicietis Rodžers Federers, kurš šo pozīciju zaudēja pagājušā gada augustā, atdodot to spānim Rafaelam Nadalam. Šveicieša rēķinā tagad ir 11 060 punkti, bet Nadalam, kurš savainojuma dēļ izlaida Vimbldonas čempionātu, ir 9285 punkti.

Trešais ar 8260 punktiem ir Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs, bet ceturto pozīciju joprojām ieņem serbs Novāks Džokovičs, kura rēķinā ir 7380 punkti.

Savukārt dubultspēļu rangā Gulbis zaudējis vienu pozīciju un šonedēļ ieņem 152.vietu.

Pavlovs šajā rangā atguvis divas vietas un ieņem 203.pozīciju, savukārt Juška pakāpies par piecām vietām un ieņem 350.pozīciju. Miķelis Lībietis un Artrūrs Kazijevs savas pozīcijas nav zaudējuši un ieņem attiecīgi 1377. un 1380.vietu, savukārt Lejnieks dubultspēļu rangā atguvis 13 vietas, ieņemot 1391.pozīciju, bet Žguns pakāpies vēl par septiņām pozīcijām un patlaban atrodas 1524.vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu