Iedzīvotāji mājokļus visvairāk vēlas pasargāt no ugunsgrēkiem un zādzībām (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas iedzīvotāji savus mājokļus visbiežāk vēlētos pasargāt no ugunsgrēkiem un zādzībām, kā arī kaimiņu nolaidīgas rīcības sekām, liecina «Swedbank P&C Insurance» veiktā aptauja.

«Swedbank» pārstāve Kristīne Jakubovska informē, ka no ugunsgrēkiem un zādzībām savus mājokļus vēlas pasargāt 84% iedzīvotāju, savukārt no kaimiņu nolaidīgas rīcības - 55% iedzīvotāju.

Jakubovska norāda, ka mazāk respondentus uztrauc dabas radītie riski mājokļa drošībai - 41% aptaujāto norādījuši, ka mājokli vēlētos pasargāt no zibens spēriena, savukārt 39% no vēja radītajiem zaudējumiem. Katru trešo respondentu uztrauc plūdu riski (30%), bet ceturtdaļu (25%) sniega radītie zaudējumi.

Interesanti, ka 39% aptaujāto satrauc arī savas rīcības rezultātā radītie bojājumi paša un kaimiņa mājoklim.

Pilsētnieki visbiežāk apdrošinās pret kaimiņiem, lauku iedzīvotāji - pret dabas parādībām.

Pilsētniekiem biežāk nekā lauku iedzīvotājiem rūp, lai viņu mājoklis tiktu pasargāts no savas vai līdzcilvēku rīcības radītām sekām. Tāpēc viņi biežāk norādījuši, ka vēlētos apdrošināties pret neapzinīgu kaimiņu radītajiem zaudējumiem viņu mājoklim (pret šo risku mājokli labprāt apdrošinātu 72% rīdzinieku un 53% citu pilsētu iedzīvotāju pret 36% lauku iedzīvotāju) un kaitējumu, ko, iespējams, paši varētu nodarīt kaimiņu mājoklim (55% rīdzinieku un 39% citu pilsētu iedzīvotāju pret 25% lauku iedzīvotāju).

«Swedbank» iedzīvotāju aptauja veikta 2013.gada aprīlī, aptaujājot 881 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 74 gadiem Rīgā, citās Latvijas pilsētās un lauku rajonos, informē Jakubovska.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu