Iedzīvotājus satrauc netaisnīgi lielie rēķini par ūdeni: problēmai ir risinājums (126)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem regulāri nākas sastapties ar problēmu, kad jāmaksā vairāk par patērēto ūdens daudzumu. Iespējams, ka šī problēma tiks atrisināta nākamgad, vēsta LNT Ziņas.

Maksā tik, cik patērē! Par šādu principu jau gadiem cīnās iedzīvotāji, kas nav apmierināti ar saņemtajiem rēķiniem par ūdens patēriņu. Ūdens skaitītāju neprecizitāte un pašu cilvēku negodprātīga rīcība bieži vien rada situācijas, kad maksa par ūdeni ir daudz lielāka par reāli patērēto.

Kāda Alīses ielas 8.nama iedzīvotāja Rīgā ir sašutusi par saņemto ūdens rēķinu - ierastā maksājuma vietā uzrēķināta divkārt lielāka summa.Namu pārvaldē sievietei skaidrots, ka viņas namā ir lieli ūdens zaudējumi. Sieviete ir sašutusi un saka, ka tā nav viņas vaina - viņa maksā pēc skaitītāja, un kāpēc viņai būtu jāmaksā arī par citu patērēto ūdeni.

Noskaidrojies, ka kļūda ieviesusies «Rīgas namu pārvaldnieka» aprēķinos, tomēr atsevišķos dzīvokļos patērētā ūdens daudzums bieži nesakrītot ar kopējo mājas ūdens patēriņu, kas ir daudz lielāks.Tas nozīmē, ka kāds nama iedzīvotājs ūdeni zog un skaitītāju ieregulē pēc vajadzības.

«Rīgas namu pārvaldnieka» komunikācijas daļas vadītājs Krists Leiškalns LNT Ziņām skaidro,ka aprēķinos tiek ņemti vērā divi lielumi - mājas skaitītaja rādītāji, kas uzrāda kopējo mājā notērētā ūdens daudzumu un proporcionāli mazo skaitītāju summa atsevišķos dzīvokļos. Ja starp šiem diviem rādītājiem veidojas starpība, tā tiek dalīta proporcionāli atbilstoši ūdens patēriņam.Rezultātā veidojas situācijas, kad reāli iztērētā ūdens daudzums ir desmit kubikmetri, bet iedzīvotājs saņem rēķinu par 15 vai 25 kubikmetriem.

Risinājums varētu būt attālināto ūdens skaitītāju ieviešana, taču par šo iespēju interesi izrādījuši tikai dažu desmitu māju iedzīvotāji.Jaunā tipa skaitītāji pieļautu trīs līdz piecu procentu kļūdas.Lai pieņemtu lēmumu par šādu skaitītāju uzstādīšanu, nepieciešams vairāk nekā puses mājas iedzīvotāju atbalsts. Tos iespējams arī nomāt par vienu latu mēnesī.

Ekonomikas ministrijā top likuma grozījumi, kas uzliks par pienākumu ar attālinātajiem ūdens skaitītājiem aprīkot visus dzīvokļus.Skaitītāju ieviešana būs obligāta un maksa par to uzstādīšanu tiks iekļauta namu apsaimniekošanas rēķinos.

Komentāri (126)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu