Izsludina iepirkumu par Dienvidu tilta trešās kārtas būvniecības pabeigšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas domes Satiksmes departaments izsludinājis iepirkuma konkursu par Dienvidu tilta trešās kārtas - posma no Bauskas ielas līdz Ziepniekkalna ielai - būvniecības pabeigšanu un finansējuma piesaisti būvdarbu izpildei, aģentūra LETA uzzināja departamentā. 

Būvdarbi jāveic, pamatojoties uz tehnisko projektu, kurš uz atklāta konkursa izsludināšanas brīdi daļēji jau ir realizēts. Būvuzņēmējam ir pienākums veikt visus nepieciešamos būvdarbus, lai objekts tiktu pabeigts un nodots ekspluatācijā. 

Būvdarbus jāizpilda ne vēlāk kā 16 mēnešu laikā no būvdarbu uzsākšanas dienas. Kopējais līguma izpildes laiks jeb finansējuma atmaksas laiks ir 2025.gads atbilstoši nolikuma maksājuma grafikā norādītajai kārtībai.

Objekta garantijas laiks tiek noteikts ne īsāks par trīs gadiem pēc objekta nodošanas ekspluatācijā.

Konkursa nolikumā norādīts - ja piedāvājuma derīguma termiņa laikā saskaņā ar likumu «Par valsts budžetu 2012. gadam» Rīgas pilsētas pašvaldībai būs tiesības saņemt aizņēmumu Dienvidu tilta trešās kārtas būvdarbu pabeigšanai vai pašvaldībai radīsies cita iespēja pašai piesaistīt finansējumu būvdarbu pabeigšanai, Satiksmes departaments ir tiesīgs samazināt iepirkuma priekšmetu, izslēdzot daļu par finansējuma piesaistes būvdarbu izpildei nodrošināšanu.

Pieteikumu iesniegšanas termiņš noteikts līdz šā gada 6.decembra plkst.10. Satiksmes departaments Ģertrūdes ielā 36, 608.telpā, rīkos ieinteresēto iespējamo pretendentu sanāksmes, kuru laikā notiks izbraukums uz objektu, lai iespējamajiem pretendentiem būtu iespējams apsekot objektu un uzdot jautājumus par iepirkuma priekšmetu objekta būvinženierim, būvuzraugiem un pasūtītāja pārstāvim. Sanāksmes notiks 25.oktobrī plkst.10 un 15.novembrī plkst.10. Papildus iespējamajiem pretendentiem ir tiesības pie pasūtītāja iepazīties ar izpildīto būvdarbu dokumentāciju, piesakot šo vēlmi kontaktpersonai vismaz trīs darba dienas iepriekš.

Jau ziņots, ka Dienvidu tilta trešās kārtas būvniecība pagājušā vasarā pārtraukta finansējuma trūkuma dēļ, tāpēc Rīgas dome septembrī pieņēma lēmumu lauzt līgumu ar būvniekiem un izsludināt jaunu iepirkuma konkursu, iekļaujot prasību, ka finansējumu piesaista pats būvnieks. Kā žurnālistiem skaidroja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), pašreizējā līguma gaitā būvdarbus pabeigt nav iespējams, jo pašvaldībai nav nepieciešamo 17,5 miljonu latu.

Darbā pie 2012.gada valsts budžeta sagatavošanas Finanšu ministrija (FM) ir gatava paredzēt atbalstu Dienvidu tilta trešās kārtas būvniecībai, aģentūrai LETA apliecināja ministrijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu