Jāņa Pāvila II statuja Romā pēc «uzlabošanas» izpelnās vēl lielāku kritiku (19)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Jau iepriekš visnotaļ neglaimojošus vērtējumus izraisījusī iepriekšējā pāvesta Jāņa Pāvila II statuja Romā pēc uzlabošanas darbiem otrdien izpelnījusies vēl asāku kritiku.

«Manuprāt, šī versija, iespējams, ir pat neglītāka par pirmo,» atzina 50 gadus vecais Graciano Pesini, kurš mērojis ceļu no Toskānas, lai Romā apskatītu pirmdien atklāto uzlaboto statuju. «Esmu katolis, un es mīlēju Jāni Pāvilu II, taču man patiešām nepatīk, kā skulptors viņu atveidoja.»

Piecus metrus augsto bronzas statuju projektējis itāļu mākslinieks Olivjero Rainaldi. Jānis Pāvils II tajā atveidots ar izstieptām rokām, kas simbolizē pāvesta atvērtību un pauž laipnas sagaidīšanas vēsti. Pāvests uz garāmgājējiem noskatās ar žēlīgu smaidu, un viņa galvu balsta no bronzas veidota milzīga mantija, kura sniedzas līdz zemei lokveidā, atstājot priekšpusē iedobumu.

Uzlabotajā skulptūras variantā mantija aprises padarītas nedaudz maigākas, bet galva noliekta nedaudz uz priekšu, lai labāk piegulētu ķermenim.

Tomēr nebūt nav tā, ka uzlabotā skulptūra saņēmusi tikai noraidošus vērtējumus.

Pats mākslinieks Rainaldi atzinis, ka jaunā versija viņam patīk labāk. Un arī daži garāmgājēji izteikuši atzinību skulptoram.

59 gadus vecais tūrists Hosē Rajs, kurš uz Romu atbraucis no Buenosairesas, pauda pārliecību, ka statuja padevusies skaista, «ar ļoti dziļu nozīmi.»

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu