Janvāris bijis karstākais mēnesis Austrālijas vēsturē (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Janvāris bijis karstākais mēnesis Austrālijas vēsturē, neskatoties un plūdiem un vētrām, kas nodarīja plašus postījums valsts austrumos, pavēstīja amatpersonas.

Meteoroloģijas birojs pavēstīja, ka gan vidējā temperatūra 29,68 grādi pēc Celsija un vidējā maksimālā temperatūra 36,92 grādi pēc Celsija pārspējusi iepriekšējos 1932.gadā reģistrētos rekordus.

«Karstuma vilnis janvāra pirmajā pusē bija ārkārtējs pēc sava mēroga un ilguma,» teikts bija piektdien izplatītajā paziņojumā. «Valstī vidējā maksimālā temperatūra 7.janvārī bija augstākā vēsturē. Daudzās stacijās vairumu dienu pēc kārtas tika reģistrēti vairāk nekā 40 grādi pēc Celsija, ieskaitot Alisspringsu (17 dienas) un Bērdsvilu (31 diena).»

Kā norādīja birojs, liels daudzums meteoroloģisko staciju karstuma viļņa laikā reģistrējušas rekordaugstas temperatūras, ieskaitot Sidneju (45,8 grādi pēc Celsija 18.janvārī) un Hobārtu (41,8 grādi pēc Celsija 4.janvārī).

Visaugstākā temperatūra karstuma viļņa laikā reģistrēta Mūmbā Dienvidaustrālijā, kur 12.janvārī termometra stabiņš pakāpies līdz 49,6 grādiem.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu