Jaunups: basketbola reputācija valstī šobrīd ir viduvēja

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas basketbola reputācija pēdējos gados ir spējusi atgūties no iepriekš piedzīvotās straujās lejupslīdes, tomēr pašlaik tā atrodas viduvējā līmenī, pirmajā Latvijas čempionvienības «VEF Rīga» un SIA «Re&Re» rīkotās izglītojošo pasākumu sērijas «Basketbola brokastis» tikšanās reizē secinājis «VEF Rīga» padomes priekšsēdētājs un Latvijas Basketbola savienības (LBS) valdes loceklis Edgars Jaunups.

«Basketbola brokastis» būs regulāras ikmēneša diskusijas, kurās viesosies gan sabiedrībā zināmi profesionāļi, interesanti cilvēki, savas sfēras autoritātes, gan nozares profesionāļi, kas ikdienā dažādos aspektos ir tieši saistīti ar basketbolu. Pēc ekspertu prezentācijām pasākuma apmeklētājiem ir iespēja diskutēt ar viesiem un dalīties viedokļos. Katras brokastis būs veltītas citam ar basketbolu saistītam tematam, līdz ar to katrā diskusijā piedalīsies citi eksperti.

Pirmā pasākuma galvenā sarunu tēma bija basketbola reputācija.

«Reputācija kopumā veidojas ilgā laikā. Uz vienu negatīvu ziņu jāliek pretī trīs pozitīvas,» uzskata komunikācijas uzņēmumu grupas SIA «McCann World Group» īpašnieks Latvijā Ainārs Ščipčinskis. «Ja divus gadus ir bijušas tikai negatīvas ziņas, kā tas ir basketbolā, tad varam rēķināt, cik ilgi pēc tam jāstrādā, lai izveidotu pozitīvu tēlu.»

«Sporta veida reputācijā visu neizšķir rezultāti, tie nav pat 50%. Reputācijas veidošanā ir vēl daudz citu faktoru,» piebilda Ščipčinskis. «Labas reputācijas gadījumā ir daudz lielāka investoru interese, ir vieglāk piesaistīt cilvēkus, kā arī novērojama lielāka patērētāju lojalitāte.

«Šobrīd Latvijas basketbola reputācija ir viduvēja,» uzskata Jaunups. «No 2004. līdz 2008. gadam tā bija laba, tomēr, kā izrādījās, ne tik laba, lai pārdzīvotu finanšu krīzi. Tāpat tieši tad ienāca ļoti liels konkurents sportā [Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas «Dinamo» un viss izmainījās. Basketbols nevienu vairs neinteresēja. Toreiz neviens par reputāciju pat nedomāja, tāpēc krīze tikai padziļinājās.»

«Sākām meklēt vainīgos, kā arī pašas problēmas apjautām lēnām. Pēdējos divos gados esam spēruši lielus soļus uz priekšu šo problēmu risināšanā. Tāpat kā skolā - ja pirmajā semestrī ir viduvēja reputācija, tas nenozīmē, ka otrajā tā nevar būt laba,» uzsvēra Jaunups. ««VEF Rīga» var pārmest, ka kaut kas nav izdevies, taču nevar pārmest, ka nav mēģināts.»

«Uz šādām sarunām jāsanāk visiem iesaistītajiem cilvēkiem, lai risinātu problēmas un meklētu risinājumus, nevis tas jādara publiski katram atsevišķi,» piebilda Jaunups, izsakot nožēlu, ka uz pirmo tikšanās reizi neieradās kādreizējais «VEF Rīga» komandas viceprezidents Valdis Valters, kurš bija īpaši aicināts, bet interneta sociālajos tīklos neskopojas ar Latvijas basketbola sistēmas kritizēšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu