Jogurta kūka (15)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Autores foto

Kristīnes Apsītes konkursam «Mana ģimenes īpašā recepte» iesūtītais darbs. Konkursu rīkoja «Apollo» sadarbībā [s:44986].

Tortes cepamo formu izklājiet ar cepamo papīru. Cepeškrāsni uzkarsējiet līdz 180 grādu temperatūrai.

Atdaliet olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus kopā ar 20 g cukuru sakuliet stingrās putās. Dzeltenumus putojiet kopā ar atlikušo cukuru un ūdeni, līdz izveidojās gaišs krēms.

Iemaisiet riekstus miltos. Sakultos baltumus iecilājiet miltos un iegūto masu pievienojiet krēmam. Lieciet masu formā un cepiet 15 minūtes cepeškrāsnī 160 grādos.

Iemērciet želantīnu. ( Kā izšķīdināt želantīnu: 9 želantīna plāksnītes apmēram uz 15 minūtēm iemērciet 1/2 litrā aukstā ūdens. Pēc tam lieko ūdeni noteciniet un želantīnu izšķīdina ar 2-3 ēd.k. karsta ūdens).

Augļiem ļaujiet notecināties, sulu savāciet. Samaisiet jogurtu ar 80 g medus, citronu sulu un citrona miziņu. Želantīnu iejauciet jogurtā. Putukrējumu sakuliet stingrās putās un iecilājiet jogurtā.

50 ml persiku sulas sajauciet ar atlikušo medu, uzsildiet. Pamazām samitriniet tortes pamatni. Pēc tam to apziediet ar 1/2 jogurta krēma, tortes centrā izkārtojiet ķiršus, bet ārmalā sarindojiet persiku šķēlītes.

Pārklājiet ar atlikušo krēmu un novietojiet uz 3 stundām vēsumā.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu