Jūrmalas dome apstiprina attīstības plānu turpmākajiem 12 gadiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jūrmalas dome šodien pieņēma Jūrmalas teritorijas attīstības plānu turpmākajiem 12 gadiem, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Otrreizējā sabiedriskā apspriešana par teritorijas plānojumu netiks rīkota, kaut arī tajā veiktas ievērojamas izmaiņas. Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (LPP/LC) aģentūrai LETA šo lēmu skaidroja ar to, ka teritorijas plānojuma tapšanas gaitā jau esot notikusi vērienīga komunikācijas ar sabiedrību.

Šī dokumenta sākotnējā redakcija izraisīja jūrmalnieku sašutumu kā videi nedraudzīga, un sabiedriskās apspriešanas laikā par to tika saņemts ievērojams skaits negatīvu atsauksmju. Truksnis sacīja, ka pēc sabiedriskās apspriešanas saskaņā ar iedzīvotāju atsauksmēm ir veiktas ievērojamas izmaiņas, tāpēc atkārtotai apspriešanai jaunā versija netiks nodota. «Tā jau mēs varam diskutēt līdz bezgalībai,» izteicās Truksnis.

Teritorijas plānojuma jaunajā redakcijā paredzēts, ka turpmāko 12 gadu laikā Jūrmalā neviena māja netiks būvēta augstāka par priedēm jeb pieciem stāviem. Tāpat no plāna izsvītrota iecere veidot promenādi pludmalē, norādīja Truksnis. Šie divi - dabas teritorijas apbūvēšana un kāpu teritorijas aizsardzība - bija galvenie strīdus objekti plāna tapšanas gaitā.

Jaunajā plānojumā lielākoties saglabāsies savrupmāju apbūve, toties kūrorta attīstības teritorijas tiks palielinātas par 25%, aģentūrai LETA skaidroja SIA «Grupa 93» pārstāvis Neils Balgailis. Vismaz 40% no šīs teritorijas esot degradētās apkaimes, kurās ir novecojuši objekti, 30% ir iepriekš plānotas, bet vēl neapgūtas kūrorta teritorijas.

Teritorijas plānojuma galīgā redakcija, kas šodien pieņemta Jūrmalas domes sēdē, tiks nodota iedzīvotājiem informācijai, bet pēc tam Jūrmalas dome plāno rīkot iedzīvotāju sanāksmi, lai uzklausītu viedokļus. Vēlāk Jūrmalas dome plāno dokumentu apstiprināt kā saistošos noteikumus.

Truksnis norādīja, ka šo teritorijas plānojumu laika gaitā nepieciešamības gadījumā pašvaldība arī varēs grozīt, turklāt par katru jaunu objektu, ko varētu būvēt šī plāna ietvaros, tiks rīkota atsevišķa sabiedriskā apspriešana.

Jūrmalas Aizsardzības biedrības (JAB) pārstāvis Guntis Grūba uzskata, ka pašvaldība, veicot ievērojamus grozījumus teritorijas plānojumā un nenododot to atkārtotai sabiedriskajai apspriešanai, kā iepriekš bija solīts, neievēro iedzīvotāju intereses, tāpēc Vides un reģionālās attīstības ministrijai būtu jāizvērtē, vai tas nav pamats atlaist Jūrmalas domi.

JAB, kas aktīvi iesaistās attīstības plāna izstrādāšanā, iepriekš kritizējusi to kā nepārskatāmu, videi nedraudzīgu un tādu, kas iznīcinās Jūrmalas izredzes nākotnē kļūt par kūrortpilsētu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu