Kalduni, pildīti ar cūkgaļu (12)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: roboppy, CC BY-NC-ND 2.0

Izdevniecība Zvaigzne ABC izdevusi leģendāro Minjonas (Īstajā vārdā Hermīnes Zālītes)  pavārniecības mākslas grāmatu. Šī grāmata bija ļoti populāra Latvijas laikā. Tajā ir latviešu un cittautu virtuves ēdieni. Jaunajā izdevumā daļēji saglabātas oriģinālā izdevuma valodas īpatnības.

Kaldunu mīklu gatavo no 2 olām, karotes sviesta, 2 karotēm krējuma un tik daudz kviešu miltu, ka mīklu var plāni izrullēt. Šo mīklu nu noliek aukstumā, lai pastāv kādas 2 - 3 stundas.

Priekš pildījuma samaļ smalki no cūkgaļas karbonādes vai filejas gabala, sajauc to ar drusciņ sāls, pipariem un skābu krējumu.

Nu izspiež no izrullētās mīklas ar vīna glāzi vai duramo formīti mazas ripiņas, uzliek gaļas farsi un saspiež ciet kā mazus pīrādziņus. Tos nu ieliek mazliet sālītā ūdenī vai buljonā un vāra 5 min.

Kaldunus var dot pie buljona vai atsevišķi. Kad kalduni ir labi izdevušies, tad tie ir ļoti garšīgi.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu