Kažociņš: žēl, ka Latvijas krievvalodīgie jau agrāk nav iesaistīti valdībā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Jautāts, vai 16.jūlija «Dienā» publicētais Jāņa Urbanoviča (SC) izteikums «ja pēc vēlēšanām koalīcija netiks veidota tā, kā to iedomājies SC, Latvijā varot sākties tādi asiņaini notikumi, kādi bija Kirgizstānā, Satversmes aizsardzības biroja (SAB) šefs intervijā laikrakstam «Latvijas Avīze» norāda, ka «pirms vēlēšanām politiķi mēdz teikt daudz ko, pat to, ko varbūt vēlāk nožēlo. Domāju, ka Urbanoviča kungs ir spējīgs politiķis, kurš parasti rūpīgi apsver, ko saka. Man nav iemesla domāt, ka viņa sacītais būtu tiešā veidā saistāms ar Krievijas Federācijas apdraudējumu Latvijas Republikai».

Kažociņam esot «žēl, ka Latvijas krievvalodīgie jau agrāk nav iesaistīti Latvijas valdībā un valsts attīstībā nav spēlējuši izšķirošāku lomu. Tas, ka a priori ievērojama pilsoņu daļa viņu tautības vai kāda cita iemesla dēļ netiek valdībā, nav dzīvot spējīgs variants».

Jautāts, vai viņš gribētu, lai labējā koalīcijā pieņemtu kreisos, Kažociņš «Latvijas Avīzei» norāda, ka viņš negribot iejaukties politikā. «Vienīgi no savas pieredzes citās valstīs saku: ja ievērojama iedzīvotāju daļa jūtas aizvainota par to, ka nav varējuši piedalīties valsts pārvaldē, tad šāds aizvainojums nav veselīgs un kaut kas ir jādara,» sacīja SAB šefs.

Viņš atgādina, ka dzīvojam mainīgā pasaulē un norāda, ka ir «interesanti vērot, kā pēc Smoļenskas traģēdijas mainījušās Krievijas attiecības ar Poliju un ka ir valstsvīri, kas spējuši izmantot šo brīdi, lai attiecības nevis saasinātu, bet atrastu kopēju valodu. Polijas politiķi ir novērtējuši, kā Krievijas Federācija reaģējusi uz šo gadījumu».

«Arī Latvijā ir skaidrs, ka ar Krieviju mums visu laiku būs jārēķinās. Tādēļ mūsu interesēs vēl jo vairāk ir, lai Latvijas attiecības ar Krieviju būtu labas, korektas un, ja iespējams, draudzīgas. Un, ja iespējams, balstītas uz kopējām vērtībām,» laikrakstam teica SAB priekšnieks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu