Ķirbju ievārījums ar žavētām aprikozēm un citronu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nepieciešams:

1,5 kg ķirbja
100 g žāvētu aprikožu
2 citroni
500 g cukura
1 paciņa pektīnvielas ievārījumiem

Pagatavošana:

Aprikozes aplej ar ūdeni, atstāj uz nakti. Ķirbi nomizo, sarīvē uz rupjās rīves, pielej ūdeni, kur mirkušas aprikozes, liek vārīties.

Aprikozes sagriež nelielos gabaliņos. Kad ķirbis savārījies putrā (ķirbi var arī sablenderēt) , pieliek aprikozes un turpina vārīt. Citronam norīvē mizu, pieliek ievārījumam, izspiež sulu, pieliek ievārījumam. Beigās pieliek cukuru, vāra 10 minūtes uz mazas uguns, beigās pieliek pektīnvielu, vāra trīs minūtes, pilda burkās. Var izmantot arī ievārījumu cukuru, kur šī pektīnviela jau pievienota cukuram.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu