Kots: Freimanis visu laiku ir bijis kopā ar «Eirovīziju»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Godinot mūžībā aizgājušo mūziķi un dzejnieku Mārtiņu Freimani, Eirovīzijas nacionālajai atlasei veltītais preses pasākums sākās ar klusuma brīdi, bet Latvijas Televīzijas (LTV) valdes loceklis Edgars Kots vērsa uzmanību uz to, ka Freimanis daudzus gadus bijis kopā ar Eirovīzijas dziesmu konkursu un arī šogad tajā piedalīsies grupa «Blitze» ar mūziķa radītu dziesmu «Hop».

«Nav svarīgi, cik ilgs mūžs ir cilvēkam, bet svarīgi ir tas, ko viņš aiz sevis atstāj. Mārtiņam ir izdevies aiz sevis atstāt daudz. Eirovīzijas vārds saistīsies ar Mārtiņu, un arī mēs televīzijā viņu atcerēsimies,» sacīja Kots.

LTV, godinot mūžībā aizgājušo mūziķi, pārraida dažādus video materiālus par Freimani. Arī apbedīšanas dienā LTV 1.kanālā būs nelielas izmaiņas, kad paredzēts rādīt koncertu.
Līdzjūtību mūziķa radiniekiem, draugiem un viņa daiļrades cienītājiem izteica arī Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, kurš uz pasākumu ieradās ar divām sarkanām rozēm, noliekot tās blakus Freimaņa fotogrāfijai un degošai svecei.

Freimanis regulāri apmeklējis Ventspili, piedaloties «SEB Muzikālās bankas» un Eirovīzijas konkursos, sacīja Lembergs.

«Man patika viņa gars, jo no viņa dvesa optimisms. Es domāju, ka tas optimisms atbalsojās arī visos pārējos cilvēkos, tas deva pozitīvu lādiņu. Žēl, ka tāds cilvēks vairs nav mūsu vidū,» sacīja Ventspils domes priekšsēdētājs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu