Kraukšķīga maize ar riekstiem un rozīnēm (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:http://www.flickr.com/photos/sierravalleygirl/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Nepieciešams:

3 glāzes miltu
1 glāze silta piena
15 g rauga
šķipsniņa sāls
3 ēdamkarotes cukura
100 g augu eļļas + 2 ēdamkarotes
rieksti un rozīnes

Pagatavošna:

Siltā pienā iejauc raugu, sāli, cukuru un eļļu. Iemīca miltus, riekstus un rozīnes, kārtīgi samīca mīklu. Mīklu siltā vietā raudzē stundu. Uzrūgušo mīklu izrullē plāni tik garā plāksnē, cik garš būs maizes kukulītis (rullēšanai, lai nepieliptu, izmanto miltus). Mīklu pārsmērē ar eļļu, sarullē rullī un liek uz plāts, apsedz ar dvielīti, lai tā uzrūgst, vēl uz stundu. Uzrūgušajā mīklā ar asu nazi veido slīpus iegriezumus tā, lai pārgrieztu vismaz 2 mīklas kārtiņas.

Maizi cep 220 grādos 30 minūtes.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu