Krimas referendumā ļauj balsot Krievijas pilsoņiem (231)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Krimas referenduma balsošanas iecirkņos biļeteni tiek izsniegti arī personām, kas nav balsotāju sarakstos, arī citas valsts pilsoņiem, sociālajā tīklā «Facebook» ierakstījusi žurnāliste Jekaterina Sergackova.

«Referendumu uzskatīt par atklātu! Es, Krievijas pilsone, kurai ir pieraksts Simferopolē, saņēmu biļetenu ar vārdiem: «Nu, ja reiz jūs šeit dzīvojat, tātad varat balsot,» par savu balsošanas pieredzi raksta žurnāliste.

«Tantīte, neatradusi mani sarakstos, vienkārši ierakstīja manu uzvārdu citā sarakstā,» liecina žurnāliste.

Cits aculiecinieks Leonīds Koļesņikovs ziņo, ka katrā iecirknī ir pieci seši «kārtības sargi».

«Apmeklēju divus iecirkņus. Katrā pie ieejas ir pieci seši kārtības sargi. Tikpat daudz ir iekšā, plus viens milicis. Daudz cilvēku. Daudzu nav sarakstos, bet tā nav problēma. Uzreiz uz vietas uztaisa pases kserokopiju, iekļauj papildu sarakstos un var balsot,» «Facebook» ierakstījis Koļesņikovs.

Ukrainas valdība un starptautiskā sabiedrība Krimas referendumu, kas notiek Krievijas militārās okupācijas apstākļos, uzskata par nelikumīgu. Krimas tatāri, kas sastāda 12-15% no pussalas iedzīvotājiem, referendumu boikotē.

Komentāri (231)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu