Latviešu «Aijā, žūžū» ir iekļauta pasaules skaistāko šūpuļdziesmu izlasē (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: beingmyself, CC BY-ND 2.0

Latviešu šūpuļdziesma «Aijā, žūžū» ir iekļauta visas pasaules šūpuļdziesmu CD izlasē un dziesmu grāmatā «Lullabies of the World», kas no šodienas ir nopērkama «ITunes», «Ebay», «Amazon. com» un citos interneta veikalos visā pasaulē, kā arī «carus-verlag.com» mājas lapā.

Kā senās dienās, tā šodien visā pasaulē miljoniem māmiņu, tētu un vecvecāku liek savus mazuļus gulēt ar sena rituāla palīdzību - dziedot tiem savas tautas iemīļotākās šūpuļdziesmas. Šūpuļdziesmu dziedāšana ir ļoti svarīgs elements mazuļa un vecāku emocionālās saites stiprināšanā.

Dziedātāji un instrumentālisti no visas pasaules ir ierakstījuši savas dzimtenes populārākās un visbiežāk dziedātās šūpuļdziesmas ekskluzīvā dziesmu kolekcijā «Lullabies of the World». Šūpuļdziesmu pavadījumi ir iespēlēti ar autentiskiem konkrētās tautas instrumentiem. Albumā ir iekļautas šūpuļdziesmas no Armēnijas, Beļģijas, Vācijas, Ķīnas, Somijas, Francijas, Grieķijas, Indijas, Itālijas, Japānas, Korejas, Libānas, Jaunzēlandes, Ziemeļamerikas, Norvēģijas, Portugāles, Krievijas, Spānijas, Dienvidāfrikas, Čehijas, Turcijas, Ungārijas, Ebreju šūpuļdziesma un arī mūsu mazās Latvijas «Aijā, žūžū».

Par šo notikumu ir parūpējusies Berlīnē dzīvojošā dziedātāja un dziesmu autore no Latvijas Diana Moon Cerne, kura ar savu dziedājumu spēja pārliecināt vācu producentus par nepieciešamību «Aijā, žūžū» iekļaut «Lullabies of the World» albumā. «Aijā, žūžū» melodija kombinācijā ar manu dziedājumu un latviešu autentisko kokli padarīja šo dziesmu par vācu producentu pilnīgu albuma favorītu. Nu mūsu «Aijā, žūžū» sasniegs visas pasaules mazuļu austiņas. Esmu ļoti gandarīta par to,» stāsta dziedātāja. «Mūsu Latvija ir maza valsts, bet mums ir ļoti skaista mūzika, talantīgi cilvēki un man ļoti gribētos, lai mēs latvieši nekad nebaidītos rādīt citiem to skaisto, kas mums ir un lepotos ar mūsu bagāto tautas pūru,» saka Diana.

Šo notikumu pozitīvi vērtē arī Latvijā dzīvojošie. Latviešu televīzijas un radio raidījumu vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare radio Star FM ēterā, sarunas laikā ar Dianu Moon atzina: «Dziesma ir iedziedāta godam, tā sirsnīgi. Nav sabojāta ar kaut kādu griezīgu balsi un šī grāmata ir tiešām brīnišķīga.»

«Lullabies of the World» mūzikas albuma angliskā versija un ilustrētā nošu grāmata tika izdota šī gada septembrī un no 7.oktobra ir pieejama ik vienam visos lielākajos pasaules interneta veikalos. «Lullabies of the World» grāmata ir 128 lapaspuses bieza un tajā ir apkopota 51 šūpuļdziesma no 37 pasaules valstīm ar to notīm, oriģinālo tekstu, skaistām mazuļu bildēm, kā arī katras dziesmas tulkojumu angļu valodā un līdzi dziedāšanai paredzēto disku.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu