Latvijas biatlonisti saglabā izredzes Olimpiādē startēt ar vairāk nekā diviem sportistiem (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Neskatoties uz pašlaik piešķirtajām valstu kvotām dalībai nākamā gada ziemas olimpisko spēļu biatlona sacensībās, Latvijas komanda saglabā izredzes Sočos startēt vairāk nekā divu sportistu sastāvā, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Biatlona federācijas (LBF) ģenerālsekretāre Anna Jermolajeva.

Vadoties pēc pēdējo divu gadu rezultātiem pasaules čempionātos, Latvijai nav izdevies iekļūt Nāciju kausa pirmajā desmitniekā, kas dotu iespēju uz olimpiskajām spēlēm vest pilnu komandu.

Tādējādi Latvijai pienākas kvota, kas nosaka viena vīriešu sportista un vienas biatlonistes dalību Olimpiādē, taču šajā izkārtojumā izmaiņas var ieviest gaidāmais Starptautiskās Biatlona federācijas (IBU) izpildkomitejas lēmums.

Tajā Latvijai ir iespējas tikt pie kāda no īpašajiem ielūgumiem jeb wild card, kas ļautu uz Olimpiādi vest lielāku komandu.

Kā izteicās Jermolajeva, maz ticams, ka uz papildu kvotu ir cerības pretendēt Latvijas sieviešu komandai, taču vīriem gan tas ir reāli iespējams.

Kvotu piešķiršanas lēmumu IBU izpildkomiteja pieņems aprīlī.

Kā ziņots, šīgada pasaules čempionātā, kas pagājušā nedēļā noslēdzās Čehijā, labākos rezultātus uzrādīja Edgars Piksons, izcīnot 40. vietas sprintā un iedzīšanā.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu