Latvijas vieglatlēti trešie pēc Eiropas komandu čempionāta pirmās dienas (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vieglatlētikas izlase atrodas trešajā vietā pēc sestdien Slovākijas pilsētā Banska Bistricā aizvadītās pirmās dienas Eiropas komandu čempionāta viszemākās, trešās, līgas sacensībās.

Pēc pirmās dienas sacensībām pārliecinoši līderi ir mājinieki slovāki, kas iekrājuši 278,5 punktus. Otrie ar 247,5 punktiem ir Moldovas pārstāvji, bet Latvija seko trešajā vietā ar 246,5 punktiem.

Svētdien tiks aizvadīta sacensību trešā diena, bet paaugstinājumu uz otro līgu izpelnīsies divas spēcīgākās komandas.

Latvijas komandas tuvākie sekotāji ar 213,5 punktiem ir Luksemburgas pārstāvji, bet piektie ar 210 punktiem ir Islandes vieglatlēti.

Sacensību pirmajā dienā Latvijas sportisti tika pie trim uzvarām. Jānis Leitis bija labākais 400 metru skrējienā (47,36 sekundes), Elvijs Misāns triumfēja tāllēkšanas sektorā (7,89 metri), bet šķēpmešanā sievietēm nepārspēta palika Madara Palameika (57,07 metri).

Otrās vietas Latvijai atnesa Jānis Viškers 5000 metru skrējienā, Gunta Latiševa-Čudare 400 metru skrējienā un Māra Grīva trīssoļlēkšanā, bet pie trešās vietas tika vesera metējs Igors Sokolovs un kārtslēcēja Ilze Bortaščenoka.

Latvijas komandu čempionātā, kurā sportisti sacenšas 40 disciplīnās, pārstāv trīs Latvijas rekordisti un 15 sezonas līderi.

No 1993. līdz 2008. gadam Latvijas izlase 16 reizes piedalījusies Eiropas kausu izcīņā, galvenokārt otrajā līgā, tomēr pāris reizes iegūstot tiesības startēt arī pirmajā līgā. Kopš 2009. gada Eiropas valstu nacionālās izlases startē Eiropas komandu čempionātā.

Iepriekš Latvijas izlase bija startējusi otrajā līgā - 2009. gadā komanda ierindojās trešajā vietā, gadu vēlāk latvieši bija jau sestajā vietā, bet 2011. gadā vairs tikai septītajā vietā ar pāreju uz zemāko, trešo līgu.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu