Līdaka: Ja izspruks lāču puikas, sekas var būt bēdīgākas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Sekoju notiekošajam, un, kad sapratu, ka lācenei zudis kontakts ar kopēju, bija skaidrs – tas nebeigsies labi, tā par lācenes Mades drāmu laikrakstam «Neatkarīgā» izteicās Zooloģiskā dārza atbalsta biedrības priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka (ZZS).

Lai nekas tāds vairs neatkārtotos, pēc Līdakas domām, noteikti vajadzīgs jauns voljērs, jo, ja izspruks lāču puiši, sekas var būt vēl bēdīgākas.

«Daudzi kliedz par iemidzināšanu, taču to nav viegli izdarīt – vajag būt vismaz 10 metrus no zvēra un jātrāpa precīzi miega artērijā. Turklāt zāles var arī neiedarboties. Un ko tad?» - retoriski vaicā Līdaka.

Viņš uzskata, ka vajadzētu ļaut iepirkt spēcīgās iedarbības zāles, kuras iedarbojas momentāni, bet šobrīd tās dabas parkiem neļauj iegādāties, jo tiek pielīdzinātas spēcīgām narkotikām.

Tikmēr Valsts Mežu dienesta medību nodaļas vadītājs Jānis Ozoliņš laikrakstam «Neatkarīgā» atzina, ka notikušo komentēt nevar, jo tajā nepiedalījās, taču uzskata, ka šādos gadījumos vajadzīga īpaši apmācīta operatīvā brigāde, kuru varētu izveidot pie Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta. Jo tiem, kam līdz šim nav bijusi saskare ar šādiem gadījumiem, grūti izspriest, ko darīt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu