Lipmans: Ja jaunieši turpinās startēt Krievijā, drīzumā izkritīsim no elites (118)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ja Latvijas jaunie hokejisti turpinās piedalīties turnīros Krievijā, jau tuvākajā laikā visas Latvijas valstsvienības var zaudēt vietu pasaules čempionāta A grupās, uzskata Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

Kā ziņots, šosezon vietu pasaules čempionāta augstākajās divīzijās nespēja saglabāt ne Latvijas U-18, ne U-20 valstsvienība.

«Šo izlašu nesenais sniegums demonstrē, ka mums ir sagrauts vietējais čempionāts. Ja tā turpināsies, varam zaudēt visas izlases A grupā,» šodien preses konferencē Lipmans norādīja uz pieaugušo valstsvienību. «Jaunieši nedrīkst braukāt apkārt pa Krieviju, jo viņiem neatliek laika treniņiem.»

Lipmans jau šīs sezonas sākumā izteicās, ka LHF ir pieļāvusi lielu kļūdu, ļaujot jaunatnes hokeja klubiem spēlēt Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B divīzijas un Sanktpēterburgas atklātajā čempionātā.

Augustā viņš izteicās, ka apņēmies nākamajā sezonā liegt klubiem spēlēt ārvalstīs, ļaujot to vienīgi KHL komandai Rīgas «Dinamo» un tās jaunatnes komandai HK «Rīga», kas spēlē MHL A divīzijā.

«Mani pārsteidza [U-18 izlases galvenā trenera Vjačeslava] Nazarova uzskats, ka komandām ir jāturpina spēlēt Krievijā. Uzskatu, ka šāda doma ir lielākā iespējamā kļūda,» stāstīja LHF prezidents. «Lai nebūtu tā, ka visu nosaka tikai federācijas vadība, esam uzdevuši klubu spēlēšanu Krievijā izskatīt arī treneru padomei.»

«Es palieku pie savām domām un uzskatu, ka mums nav jāspēlē ārzemēs,» Lipmans ir apņēmības pilns uzlabot nacionālā čempionāta līmeni. «Bez pašmāju jaunajiem spēlētājiem vietējais čempionāts neuzlabosies, bet mums tas noteikti ir jāattīsta.»

Kā ziņots, šajā sezonā MHL B divīzijā spēlēja jau trīs Latvijas komandas - «Juniors», kas ir «Dinamo» sistēmas vienība, «Prizma/Rīga» un «Liepājas metalurgs». 2011./2012. gada sezonā vairākas «Rīgas» jaunatnes komandas cīnījās arī Sanktpēterburgas atklātajā čempionātā, tomēr šosezon tās vairs tur nebija pārstāvētas.

<span class="username js-action-profile-name">@<b>Apollo_sport</b></span>

Komentāri (118)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu