Melbārdis: Var manīt, ka puiši mājās ir strādājuši un gatavojušies treniņnometnēm (8)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latviešu bobsleja pilots Oskars Melbārdis pēc kārtējā treniņa Ventspils olimpiskā centra stadionā portālam «Apollo» atzīst - ir jūtams, ka gaidāmā sezona būs olimpiskā.

«Man pie slodzēm bija pārāk augsts pulss, tādēļ pēc sezonas nācās nedaudz pastrādāt pie tā, lai tas ātrāk atjaunojas. Tādēļ mazāk sanāca pastrādāt svaru zālē un šobrīd spēka ir mazāk, taču nu jau paliek arvien labāk, viss ieiet pareizajās sliedēs,» stāsta Melbārdis.

«Treneri treniņnometnēs kaut ko nedaudz pamaina, lai nebūtu tā, ka katru gadu ir viens un tas pats, šis tas kļuvis modernāks. Jā, akmeņu mešana gan paliek gadu no gada, taču tas mums patīk, nav nekādas vainas. Arī šajos vingrinājumos rodas azarts un sacensību gars. Viens otru stimulējam, dzenam uz priekšu,» saka bobsleja pilots.

«Protams, uzreiz pēc sezonas gribējās vienam no otra atpūsties, kas arī izdevās, bet tagad jau atkal emocijas ir norimušas, gribas parunāties ar čaļiem, kā kurš pavadījis brīvo laiku.»

«Vai pirms olimpiskās sezonas pārņem citādākas sajūtas? Jā, kaut kas ir. Nesen par to tieši domāju, lai gan īpaši pie tā necenšos piedomāt. Arī pārējos džekos var redzēt papildus stimulu, kas mudina darīt vēl vairāk. Var manīt, ka puiši mājās ir strādājuši un gatavojušies treniņnometnēm. Visi jau uz Sočiem neaizbrauks. Pilotiem varbūt ir mazāka konkurence, bet stūmējiem ir par ko cīnīties. Katrs no sevis izspiedīs pēdējo sviedru lāsi,» uzskata Oskars.

«Kāds ir mans potenciāls? Vasarās liekas, ka ir ļoti grūti...» neslēpj Melbārdis. «Katru sezonu izdodas nedaudz pielikt spēka rādītājos. Šogad taisīju pietupienu ar 225 kilogramu smagu stieni. Ja izdodas katru gadu pielikt kādus piecus kilogramus, tad ir labi. Taču tad ir daudz jāstrādā, nevari atslābt.»

«Salīdzinot ar pagājušā gada testiem, spēka rādītājos ir par 5-10 kilogramiem mazāk, taču tas ir jau minētā iemesla dēļ. To varēs atgūt, pastrādājot individuāli pirms nākamās treniņnometnes.»

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu