Nepieciešams:
Melno lēcu zupa ar truša gaļu (4)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Buljonam
- Truša gaļa – 1 kg
- Sīpols – 2 ēdamk.
- Burkāni – 2 gab.
- Ķiploks – 1 daiviņa
- Selerijas sakne – ¼ gab.
- Lauru lapa – 1 gab.
- Ūdens – 2,5 l
Zupai
- Beluga lēcas – 150 g
- Paprika – 1 gab.
- Vārīta kukurūza – 1 gab.
- Burkāns – 1 gab.
- Sāls – pēc garšas
- Zaļumi pēc izvēles – 2 saujas
Pagatavošana:
- Noskalo truša gaļu, sadali mazākos gabalos un liec vārīties 2,5 litros ūdens
- Buljonam nosmel putas un pievieno selerijas sakni, lauru lapu, burkānus, sīpolus un ķiploka daiviņu
- Uz lēnas uguns vāri buljonu vismaz 40 minūtes
- Pēc 40 minūtēm no buljona izņem novārītos burkānus, sīpolus, ķiploku un lauru lapu – tie vairs nebūs nepieciešami
- Gatavo zupu – turpini vārīt buljonu, pievieno lēcas, kukurūzu, paprikas un burkānu gabaliņus
- Vāri zupu līdz lēcas kļuvušas mīkstas
- Pēc garšas pievieno sāli un piparus
- Pasniedz siltu ar svaigi grieztiem zaļumiem
Aikāgaršo padoms! Izmēģini lēcu zupu vārīt nedaudz ilgāk, līdz lēcas izjūk, tad tu iegūsi krēmīgu biezzupu. Ja, gatavo krēmīgāku zupu, gaļu atdali no kauliem, bet dārzeņus griez mazākos gabalos.