Miris skandalozais krievu miljardieris Boriss Berezovskis; aizdomas par pašnāvību (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Reuters/Scanpix

Sestdien 67 gadu vecumā miris ietekmīgais Krievijas uzņēmējs, par oligarhu dēvētais Boriss Berezovskis, vēsta Krievijas mediji, atsaucoties uz viņa radinieku publicēto informāciju sociālās saziņas tīklā «Facebook».

Pēc vairāku mediju rīcībā esošās informācijas Berezovskis sestdien, pulksten 11 pēc vietējā laika, atrasts miris vannas istabā savā mājā Londonā.

Izskanējusi arī informācija, ka Berezovskim šonedēļ bijušas vairākas sirdslēkmes.

«Newsru.com», atsaucoties uz Berezovska intereses pārstāvošā advokāta Aleksandra Dobrovinska portālā «Facebook» pausto informāciju, vēsta, ka, iespējams, Berezovskis izdarījis pašnāvību.

«Berezovskis pēdējā laikā jutās šausmīgi - vieni vienīgi parādi, viņš bija praktiski sagrauts, pārdeva gleznas un citas lietas,» sacījis Dobrovinskis.

Versiju par pašnāvību, atsaucoties uz saviem avotiem, apstiprina arī telekanāls «Sky News».

Lielbritānijas policija sākusi izmeklēšanu, jo Berezovska nāves apstākļi ir neskaidri. Viņa māja Askotā, Berkšīrā ierobežota, šeit strādā izmeklētāji.

Berezovskis dzimis 1946.gadā. Berezovskis bija Maskavas Kremlim tuvu stāvoša persona Borisa Jeļcina varas laikā. Kopš 2000.gada viņš dzīvoja Lielbritānijā un regulāri kritizēja Vladimiru Putinu un viņa politiku. Krievijā Berezovskis tiek vainots plaša mēroga krāpniecībā, naudas atmazgāšanā un centienos vardarbīgi sagrābt varu valstī.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu