«Moody's»: Eirozonas krīze rada lielākos draudus pasaules ekonomikai (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Eirozonas krīze rada vislielākos riskus pasaules ekonomikai, kurai seko risks par «smagu piezemēšanos» attīstības ekonomikās, ceturtdien paziņoja starptautiskā reitingu aģentūra «Moody's Investors Service» («Moody's»).

«Galvenos riskus pasaules makroekonomikas perspektīvām rada dziļāka par patlaban prognozēto recesija eirozonā, ko, piemēram, varētu izraisīt dramatiskāks kredītu apsīkums,» norāda aģentūra.

Kā otro lielāko «Moody's» izceļ «risku par smagu piezemēšanos lielākajās attīstības ekonomikās, tostarp Ķīnā, Indijā un Brazīlijā».

Savukārt tam seko iespējams satricinājums, ko varētu radīt naftas cenas, saasinoties ģeopolitiskajiem riskiem.

Kā pēdējo aģentūra min «risku par pēkšņu un strauju fiskālo konsolidāciju ASV 2013.gadā, ņemot vērā neseno politisko saspīlējumu».

«Moody's» arī prognozē, ka 20 bagāto un attīstības valstu grupas (G20) dalībvalstu ekonomiskā izaugsme šogad veidos 2,8%, bet nākamgad tā varētu sasniegt 3,4%.

Kopumā aģentūra gan atzina, ka riski tās pasaules ekonomikas prognozēm patlaban ir lielāki nekā iepriekšējā ziņojumā.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu