NATO otrdien rīko jaunu ārkārtas apspriedi par situāciju Ukrainā (57)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens pirmdienas vakarā paziņojis, ka alianse otrdien rīkos vēl vienu ārkārtas apspriedi par situāciju Ukrainā.

Šāds lēmums pieņemts pēc Polijas pieprasījuma sākt NATO konsultācijas saskaņā ar Ziemeļatlantijas līguma 4.pantu, kas paredz kopīgi apspriest jautājumus, kuri ietekmē alianses dalībvalstu teritoriālo nedalāmību, politisko neatkarību un drošību.

«Notikumu attīstība Ukrainā un ap to uzskatāma par tādu, kas rada draudus kaimiņos esošajām alianses valstīm un var nopietni ietekmēt drošību un stabilitāti eiroatlantiskajā telpā,» norādījusi alianse.

Kā tviterī raksta Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis, šī ir tikai ceturtā reize NATO vēsturē, kad alianse sasauc konsultācijas saskaņā ar minēto Ziemeļatlantijas līguma pantu.

Svētdien NATO jau bija sasaukusi ārkārtas sēdi, kurā nosodīja Krievijas realizēto militāro eskalāciju Krimā un aicināja nosūtīt uz Ukrainu starptautiskos novērotājus.

Komentāri (57)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu