Noteikts minimālais uzturlīdzekļu apmērs bērnam (60)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Edijs Pālens/LETA

Minimālais uzturlīdzekļu apmērs bērnam paliek nemainīgs - 50 lati mēnesī bērniem līdz septiņu gadu vecumam un 60 lati mēnesī bērniem vecumā no 7 līdz 18 gadiem.

To paredz otrdien, 15.janvārī, valdībā pieņemtais Tieslietu ministrijas (TM) izstrādātais Ministru kabineta noteikumu projekts «Noteikumi par minimālo uzturlīdzekļu apmēru bērnam».

Noteikumu projekts paredz, ka katra vecāka pienākums ir nodrošināt savus bērnus ar vismaz noteikto minimālo uzturlīdzekļu apmēru. Proti, katram bērnam no viņa piedzimšanas līdz 7 gadu vecuma sasniegšanai minimālais uzturlīdzekļu apmērs ir 25% no Ministru kabineta noteiktās minimālās mēneša darba algas (šobrīd tie ir 50 latu), un katram bērnam no 7 gadiem līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai minimālais uzturlīdzekļu apmērs ir 30 % no Ministru kabineta noteiktās minimālās mēneša darba algas, kas šobrīd ir 60 latu.

Komentāri (60)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu