«Ober-Haus»: Privātmāju segmentā pagājušā gada nogalē nav novērota aktivitāte (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Privātmāju sektorā pagājušā gada ceturtajā ceturksnī nav novērota klientu aktivitāte. Pārdevēji, kas tirgo īpašumus, nogaidīja, lai redzētu, kas notiks janvārī pēc eiro ieviešanas, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Ober-Haus» mājokļu tirgus pārskatā.

Daudzi klienti, kas interesējās par privātmāju iegādi, pagājušā gada nogalē atlika tālākos mājokļa meklējumus vai pat pirkuma darījuma noslēgšanu, pārceļot to uz jauno gadu, norāda «Ober-Haus».

Ļoti svarīgs faktors mājokļa izvēlē vēl joprojām ir infrastruktūra - ceļi, sabiedriskais transports, skolas, bērnudārzi, veikali, teikts pārskatā.

Interese pārsvarā ir par mājām no 40 000 līdz 50 000 eiro tālāk no Rīgas vai dārziņu īpašumiem ap 20 000 eiro. Par labām mājām, gatavām dzīvošanai, interese ir maza. Pircēji vēl joprojām ar lielu interesi meklē banku īpašumus, kuriem ir labāki kredīta nosacījumi. Tāpat ir neliela interese par ekonomiskām, nelielām jaunbūvēm ar platību, sākot no 150 kvadrātmetriem līdz 170 kvadrātmetriem un cenā no 90 000 eiro līdz 120 000 eiro.

Ceturtajā ceturksnī klientu interese par zemes gabalu iegādi privātmāju būvniecībai bija zema, teikts pārskatā. Pārsvarā klienti vēlas iegādāties labus zemes gabalus ar visām komunikācijām. Ja komunikāciju nav, tad pircējiem vairs nav intereses par īpašumu.

Pēc «Ober-Haus» speciālistu domām, zema interese par zemes gabalu iegādi ir saistīta ar neatbilstošo privātmāju segmenta piedāvājuma un pieprasījuma attiecību.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu