Oficiāli tiek paziņots, ka pazudusī lidmašīna iegāzusies okeānā (77)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Aviokompānijas «Malaysia Airlines» lidmašīna «Boeing 777-200», kura pazuda 8.martā, iegāzusies Indijas okeānā, nelaimē izdzīvojušo nav, pirmdien preses konferencē paziņoja Malaizijas premjerministrs Nadžibs Razaks.

Ārvalstu mediji vēsta, ka šodien lidmašīnas pasažieru tuviniekiem pirms preses konferences nosūtītas īsziņas, paziņojot, ka lidmašīna, kuras atrašanas vieta joprojām nav noskaidrota, ir avarējusi un iegāzusies Indijas okeānā. Tuviniekiem paziņots, ka nelaimē izdzīvojušo nav.

«Esmu spiests jūs informēt, ka, izvērtējot jaunāko mūsu rīcībā esošo informāciju, lidmašīna ir iegāzusies Indijas okeānā,» teica Malaizijas premjerministrs.

Jaunākā amatpersonu rīcībā esošā informācija liecina, ka lidmašīna pēdējo reizi fiksēta virs Indijas okeāna, uz rietumiem no Pertas Austrālijā.

Plašāka informācija tiks sniegta otrdien, paziņoja premjers.

Vienlaikus «Malaysia Airlines» izplatījusi paziņojumu, kurā teikts, ka lidmašīnas meklēšanas darbi tiek turpināti.

Aviokompānijas «Malaysia Airlines» lidmašīna «Boeing 777-200» pazuda 8.martā ceļā no Kualalumpuras uz Pekinu. Tajā atradās 239 cilvēki.

Sakari ar lidaparātu pārtrūka brīdī, kad tā atradās netālu no Malaizijas un Vjetnamas gaisa telpu robežas, un tas notika aptuveni stundu pēc lidmašīnas izlidošanas no Kualalumpuras uz Pekinu. Lidmašīna tobrīd atradās aptuveni pusceļā starp Malaizijas dienvidu pilsētu Kota Baharu un Vjetnamas dienvidu punktu, lidojot vairāk nekā desmit kilometru augstumā.

No lidmašīnas netika saņemti signāli par tehniskām ķibelēm, neatbilstošiem laikapstākļiem vai citām grūtībām.

Komentāri (77)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu