«Oskara» balvu laureātu aploksnes ieguvušas jaunu izskatu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

ASV Kinoakadēmijas «Oskara» balvas pasniegšanas ceremonijas neatņemamā sastāvdaļa - aploksne, kurā ievietots uzvarētāja vārds, - šogad ieguvusi jaunu izskatu, vēsta «Yahoo News».

70 gadus aploksne ir bijusi visparastākā baltā aploksne, kāda pieejama jebkurā kancelejas preču veikalā. Taču šogad ASV Kinoakadēmija ir izlēmusi to nomainīt ar pēc pasūtījuma modelētu aploksni un lieliska izskata kartīti.

Jaunās aploksnes dizainers ir Marks Frīdlends. Aploksne ir izgatavota no zaigojoša zeltīta papīra, kas klāts ar sīkām «Oskara» statuetes ūdenszīmēm. Aploksnes iekšpuse veidota no spīdīga sarkana papīra, kas rotāts ar zelta krāsas «Oskara» figūru attēliem. Uzvarētāja vārds būs rakstīts uz biezas lakotas sarkanas atklātnes, savukārt kategorija, kurā attiecīgais cilvēks ir uzvarējis būs redzama gan uz aploksnes priekšpuses, gan aizmugures. Tā tiks aizzīmogota ar ar mirdzošu sarkanu uzlīmi, kuru rotās divas sarkanas lentes.

«Nav nozīmīgāka mirkļa kā cerības, kas rodas, kad tiek vērta vaļā aploksne. Tā ir visikoniskākā un simboliskākā aploksne pasaulē,» apgalvoja Frīdlends, piebilstot, ka viņš vienmēr ir bijis neapmierināts ar «Oskara» aploksnes izskatu.

Tā kā vienīgie cilvēki uz zemes, kas iepriekš ir informēti par «Oskara» balvas ieguvējiem, ir divi uzņēmuma «PricewaterhouseCoopers» grāmatveži, Frīdlends ir izgatavojis atklātnes ar visu nominantu vārdiem. Par pareizās atklātnes ievietošanu aploksnēs un to aizzīmogošanu būs atbildīgi šie grāmatveži.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu