Pankūku torte tiramisu noskaņās (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: smittenkittenorig, CC BY-SA 2.0

Nepieciešams:

Pankūkām:

400 ml piena
300g miltu
3 olu baltumi
1 ēdamkarote vaniļas cukura
1 ēdamkarote cukura
šķipsniņa sāls
1 tējkarote cepampulvera
eļļa cepšanai

Krēmam:

150g cukura
3 olu dzeltenumu
250g maskarpones siera
200 ml saldā krējuma
100 ml liķiera «Baileys»
100 ml stipras kafijas
150 ml piena

Pagatavošana:

Pankūkām olu baltumus saputo. Pienam pieber cukuru, vaniļas cukuru, sāli, cepampulveri un miltus, samaisa mīklu. Mīklā iecilā saputotos olu baltumus. Uz pannas sakarsētā eļļā cep lielas pankūkas no abām pusēm brūnu, atdzesē.

Pusi no cukura sakuļ ar olu dzeltenumiem. Karstā ūdens peldē maisa olu dzeltenumus kopā ar 150 ml karsta piena, līdz sabiezē.

Krējumu ar cukuru saputo, piejauc maskarponi, atdzesētus olu dzeltenumus un liķieri.

Pankūkas apslaka ar kafiju, starp pankūkām smērē krēmu.

Variants: Karstas pankūkas pasniedz ar šādi sagatavotu krēmu, neliekot pankūkas kārtām kā torti.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu