Par brutālu laupīšanu Lielbritānijā notiesāti trīs Latvijas valstspiederīgie

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijā par brutālu laupīšanu notiesāti trīs Latvijas valstspiederīgie, no kuriem viens notiesāts aizmuguriski, vēsta britu mediji.

Brāļiem Didzim un Agrim Logaceviem tiesa piespriedusi katram piecu gadu cietumsodu, bet 25 gadus vecajam Madaram Celiņam tiesa aizmuguriski piespriedusi 12 gadu cietumsodu.

Trīs vīrieši 2011.gada 28.martā iebruka kādās mājās Hekstorpā, ar beisbola nūju piekaujot mājokļa 39 gadus veco saimnieku. Nozieguma upurim uzbrukumā salauzti kreisās kājas augšstilba un apakšstilba kauli, kā dēļ viņam sešus mēnešus nācās pavadīt slimnīcā.

Lielbritānijas policija izdevusi aresta orderi Celiņa aizturēšanai, lai nodrošinātos, ka viņš izcieš viņam piespriesto soda mēru. «Šis uzbrukums bija īpaši brutāls un ļauns, un mēs vēlamies atrast Celiņu, lai nodrošinātos, ka viņš izcieš par šo noziegumu piespriesto sodu. Ikviens, kuram ir kāda informācija par viņa atrašanās vietu, tiek lūgts kontaktēties ar policiju,» sacīja izmeklēšanas vadītājs Lī Volkers.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Madars Celiņš šā gada marta sākumā aizturēts Valmierā, kur viņš tiek turēts aizdomās par kāda vīrieša slepkavību.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma, policija marta sākumā aizturējusi divus no trim slepkavības lietā aizdomās turētajiem.

Policija informē, ka aizturēts 1986.gadā dzimušais Saulkrastu pagasta iedzīvotājs Armands Ģērmanis un 1978.gadā dzimušais valmierietis Madars Celiņš, bet trešais aizdomās turētais - 1986.gadā dzimušais Saulkrastu pagasta iedzīvotājs Jānis Vinklers vēl atrodas meklēšanā. Viņi tiek turēti aizdomās par 1959.gadā dzimuša vīrieša nogalināšanu upura dzīves vietā Valmierā, Stacijas ielā šā gada februārī.

Ja iedzīvotāju rīcībā ir informācija par meklēšanā esošā Vinklera atrašanās vietu, policija lūdz vērsties tuvākajā policijas iecirknī vai zvanīt 110, 29172864.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu