Par kukuļa pieprasīšanu un saņemšanu aizturēti divi ceļu policisti (74)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Valsts policijas Iekšējās drošības biroja darbinieki 24.janvārī, veicot operatīvos meklēšanas pasākumus, aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu aizturēja divus ceļu policijas darbiniekus, portālam «Apollo» pavēstīja policijas pārstāve Lita Juberte.

Policijā atklāj, ka aizturētie policisti pieprasījuši un saņēmuši kukuli 15 latu apmērā. Nauda saņemta, lai par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu šoferim netiktu sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols.

Par šo gadījumu uzsākts kriminālprocess. Par šādu noziegumu draud cietumsods no trīs līdz 10 gadiem.

Aizturētajiem policijas darbiniekiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi - nodarbošanās aizliegums pildīt policijas amatpersonas pienākumus, kas saistīti ar lēmumu pieņemšanu administratīvo aktu sastādīšanā.

Korupcijas izskaušana ceļu satiksmē arī šogad ir izvirzīta par vienu no policijas prioritātēm, jo cīņa ar kukuļdevējiem un kukuļņēmējiem ir viens no efektīvākajiem veidiem arī cīņai ar korupciju valstī un sabiedrībā kopumā, norāda policijā.

Policija aicina ikvienu ziņot, ja nākas sastapties ar korumpētiem policijas darbiniekiem. Ja rodas šāda situācija, jācenšas piefiksēt automašīnas numurs, laiks, vieta un, ja iespējams, policijas darbinieka/-u uzvārds/-i. Par minēto nekavējoties jāinformē, zvanot Iekšējās drošības birojam - 67075090 (darba laikā no plkst.8 līdz 16.30) vai 110.

Komentāri (74)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu