Par publisko dzimumaktu parkā Rīgā soda tikai vīrieti (218)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: awee_19, CC BY-NC-ND 2.0

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa piemērojusi 50 latu naudas sodu 1969.gadā dzimušajam vīrietim, kurš šā gada 15.septembra vakarā vienā no Pārdaugavas parkiem, būdams stiprā alkohola reibumā, veica publisku dzimumaktu ar 1970.gadā dzimuši sievieti.

Kā aģentūra LETA uzzināja tiesā, vīrietis pats uz lietas izskatīšanu bija ieradies un savu vainu atzina. Nolēmumu gan vēl var pārsūdzēt desmit darbdienu laikā no 3.oktobra.

Neilgi pēc pārkāpuma izdarīšanas vīrieša organismā tika konstatētas 2,78 promiles alkohola.

Turpretim sievietei par mīlēšanos publiskajā vietā likuma priekšā nenāksies atbildēt. Kā aģentūrai LETA paskaidroja Valsts policijas (VP) preses pārstāvis Toms Sadovskis, «acīmredzot lietas izvērtēšanas laikā sievietes darbībās netika konstatēta subjektīvā puse jeb nodoms izdarīt tīšu pārkāpumu».

Kā ziņots, 15.septembrī ap plkst.20 VP Rīgas reģiona pārvaldes Kurzemes iecirkņa darbinieki saņēma izsaukumu uz Dzirciema ielu. Zvanītājs ziņoja, ka parkā vīrietis ar sievieti veic publisku dzimumaktu garāmgājēju, arī bērnu, acu priekšā.

Ierodoties parkā, policisti pieķēra abus iereibušos mīlniekus notikuma vietā. Likumsargi viņiem pieprasīja nekavējoties pārtraukt nepiedienīgās darbības un saistībā ar notikušo sāka administratīvo lietvedību par sīko huligānismu. Par šādu nodarījumu var piemērot naudas sodu no 50 līdz 250 latiem vai administratīvo arestu līdz 15 diennaktīm.

Komentāri (218)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu