Pāvests emocionālā ceremonijā atvadās no Romas diecēzes (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pāvests Benedikts XVI, ceturtdien emocionālā ceremonijā atvadoties no Romas diecēzes priesteriem, aicināja uz «īstu atjaunošanos» katoļu baznīcā.

«Mums ir jāstrādā īstā koncila īstenošanās un Baznīcas īstās atjaunošanās labā,» sacīja pāvests, pieminot 60.gados notikušo Otro Vatikāna koncilu.

«Kaut arī es aizeju no amata, lai nodotos lūgšanām, es vienmēr būšu jums tuvu, un es esmu pārliecināts, ka jūs paliksiet tuvu man, kaut arī es būšu slēpts no šīs pasaules.»

Benedikts runāja arī par savu personīgo pieredzi, kāda viņam bijusi, kad viņš bija jauns priesteris reformators, kā arī par katolicismu izmainījušā koncila «entuziasmu».

Ar laiku Benedikts ieņēmis konservatīvāku nostāju un ceturtdien nosodīja viltus cerības par radikālām pārmaiņām, kādas bijušas saistībā ar koncilu. Pāvests sacīja, ka tās esot radījušas «daudz posta».

Vēršoties pie priesteriem, kas sauca «Lai dzīvo pāvests!», Benedikts sacīja: «Es vienmēr būšu ar jums, un mēs iesim kopā ar to Kungu pārliecībā, ka tas Kungs uzvarēs.»

Kā jau vēstīja, Benedikts XVI pirmdien paziņoja, ka 28.februārī pametīs pāvesta amatu, jo lielā vecuma dēļ nespēj pienācīgi veikt amata pienākumus.

Benedikts XVI no ticīgajiem atvadīsies 27.februārī Svētā Pētera laukumā Vatikānā.

Viņš būs pirmais pāvests, kurš atkāpies pēdējo 700 gadu laikā, un tikai otrais, kurš atkāpies brīvprātīgi.

Lai ievēlētu jaunu pāvestu, tiks sasaukts konklāvs, kas notiks ne agrāk kā 15.martā, paziņojis Vatikāna preses pārstāvis Federiko Lombardi, piebilstot, ka konklāvs, visticamāk, sāks darbu laikā no 15. līdz 19.martam.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu