«Pirelli» draud nākamsezon ar riepām neapgādāt F-1 komandas (18)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Itālijas riepu ražotājs «Pirelli» paziņojis, ka sarunas par jauno līgumu ar Pirmo formulu (F-1) ir iestrēgušas, un gadījumā, ja situācija netiks ātri atrisināta, kompānija varētu nākamajā sezonā vairs neapgādāt F-1 komandas ar riepām.

«Pirelli» autosporta nodaļas direktors Pols Hemberijs paziņojis, ka šis sporta veids nonācis «ļoti nopietnā situācijā», kas ātri jāatrisina. Taču gadījumā, ja risinājums netiks atrasts, «Pirelli» nākamajā sezonā nebūšot iespējams piegādāt riepas.

«1. septembrī mums komandām būtu jāpaziņo viss, ko tām nepieciešams zināt par nākamās sezonas riepām. Tagad ir maijs. Varat iedomāties, cik smieklīga ir situācija, ka mums vēl nav noslēgts līgums. Iespējams, mēs vairs nepiedalīsimies,» paudis Hemberijs.

Kā ziņots, šajā sezonā vairākas F-1 komandas regulāri izsaka neapmierinātību ar pastiprināto «Pirelli» riepu nodilumu - to dēļ boksos jādodas pārāk bieži. Sarunas par jauno līgumu ir iestrēgušas, un «Pirelli» nonākusi līdz izmisuma solim, paziņojot, ka, iespējams, 2014. gadā vairs riepas nepiegādās.

Runā, ka kompānija ir panākusi komercvienošanos ar F-1 virsvadītāju Bērniju Eklstonu, taču, lai tā būtu spēkā, «Pirelli» ir jāiegūst arī komandu un Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) atbalsts. Komandām esot noteikts termiņš, līdz kuram tām jādod atbilde par jaunajiem nosacījumiem, taču Hemberijs atteicies atklāt precīzu datumu.

«Pirelli» trīs gadu līgums ar F-1 noslēgsies pēc šīs sezonas, bet vēl pagājušajā gadā riepu ražotāji izteica vēlmi slēgt vēl vienu ilgtermiņa līgumu.

Tajā pašā laikā «Red Bull» un «Ferarri» komandas svētdien iesniegušas protestu pret «Mercedes» komandu par slepenu riepu testa braucienu veikšanu kopā ar «Pirelli» pēc Spānijas «Grand Prix» posma pirms divām nedēļām. Pēc «Pirelli» lūguma «Mercedes» komanda Barselonā trīs dienās testos nobraukusi tūkstoš kilometru distanci.

«Es saprotu «Pirelli» vēlmi testēt riepas, jo viņiem noteikti ir jārisina [ar nodilšanu] saistīti jautājumi. Taču sarūgtinoši ir tas, ka tas netika darīts caurskatāmā veidā,» paziņojis «Red Bull» šefs Kristians Horners.

«Pirelli» uzstāj, ka testi notikuši saskaņā ar Pirmās formulas nolikumu, taču FIA komisāri pauduši gluži pretējo, jo sezonas laikā šādi testa braucieni neesot atļauti.

Zīmīgi, ka svētdien notikušajā sestajā Pirmās formulas čempionāta posmā - Monako «Frand Prix» - vācietis Niko Rosbergs «Mercedes» komandai atnesa pirmo uzvaru šosezon, bet vienības otrs pilots, brits Lūiss Hemiltons finišēja ceturtais. Kvalifikācijas braucienos abi piloti «Mercedes GP» komandai nodrošināja dubultuzvaru.

Zināms, ka protests neietekmēs svētdien aizvadītās Monako «Grand Prix» izcīņas rezultātus, tomēr «Mercedes» komanda var saņemt sodu.

Pēc sešiem posmiem pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 107 punktiem ir vācietis Sebastjans Fetels, kuš tagad par 21 punktu apsteidz somu Kimi Raikonenu, bet trešais ar 78 punktiem ir spānis Fernando Alonso, kuram seko Hemiltons.

Tikmēr Konstruktoru kausa ieskaitē līderi ar 164 punktiem ir «Red Bull», kuriem ar 123 punktiem seko «Ferrari». «Lotus» ar 112 punktiem noslīdējusi uz trešo vietu , bet tai vairs tikai trīs punktus zaudē «Mercedes GP».

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu