Pļaviņš/Šmēdiņš izcīna olimpiskās bronzas medaļas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš šovakar izcīnīja Londonas olimpisko spēļu bronzas godalgas.

Fotogalerija

Turnīrā ar 17. numuru izliktais Latvijas duets ar 2-1 (19:21, 21:19 un 15:11) pieveica nīderlandiešus Rihardu Šuilu/Reinderu Numerdoru,kuri izlikti ar 5. numuru.

Cīņas sākumā latvieši izvirzījās vadībā ar 3:1 un 5:3, tad pēc trim kļūdām Pļaviņš/Šmēdiņš nonāca zaudētājos ar 5:6, tomēr nākamos trīs punktus guva Latvijas pāris, kuram atkal izdevās atgūt vadību (8:6). Turpinājumā Pļaviņš/Šmēdiņš saglabāja minimālu pārsvaru, bet, tuvojoties seta beigām, spēja panākt jau 15:12. Seta galotnē Nīderlandes duetam izdevās panākt neizšķirtu (17:17) un pat izvirzīties vadībā ar 19:18.

Otrā seta sākumā Pļaviņš/Šmēdiņš nonāca zaudētājos ar 2:5, bet, rezultātam esot 3:7, latvieši pieprasīja pārtraukumu. Kad rezultāts bija kļuvis jau 3:8, Latvijas pāris guva piecus punktus pēc kārtas (8:8). Seta vidū tika aizvadītas vairākas fantastiskas izspēles abu komandu izpildījumā, bet tehniskajā pārtraukumā ar minimālu pārsvaru devās Šuils/Numerdors. Nonākot zaudētājos ar 11:13, Pļaviņam/Šmēdiņam izdevās gūt četrus punktus pēc kārtas, panākot 15:13, tomēr seta beigās nīderlandiešiem atkal izdevās lauzt cīņas gaitu un pārņemt vadību (18:17). Taču atšķirībā no pirmā seta šoreiz Latvijas pludmales volejbolisti «nesalūza» un prata atgūt vadību, izcīnot uzvaru.

Izšķirošais sets ritēja punkts punktā, tomēr seta vidū Pļaviņam/Šmēdiņam izdevās iegūt trīs punktu pārsvaru (11:8), kas tika nosargāts līdz pat seta beigām.

Šovakar, plkst. 23.00 sāksies finālspēlē, kurā ar 1. numuru izliktie brazīlieši Elisons Čeruti/Emanuels Regu spēkosies ar vāciešiem Jūliusu Brinku/Jonasu Rekermanu (3.).

Atgādinām, ka Pļaviņš/Šmēdiņš apakšgrupu posmā izcīnīja trīs uzvaras, tai skaitā pār Šuilu/Numerdoru, astotdļfinālā pieveica norvēģus Tarjei Skārlundu/Martinu Spinangru (18.), bet ceturtdaļfinālā apspēlēja amerikāņus Džeikobu Gibu/Šonu Rozentālu (4.). Pusfinālā Latvijas duets divos setos atzina olimpiskā turnīra galveno favorītu Elisona/Emanuela pārākumu.

Otrs Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs/Ruslans Sorokins Londonas olimpiskajās spēlēs izcīnīja dalītu 9. vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu